درآمد چیست؟ | راهکارهایی برای افزایش درآمد

همهٔ انسان‌ها برای گذراندن زندگی به شغل و درآمدی ثابت نیاز دارند. با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های زیادی برای کسب درآمد به وجود آمده است. همهٔ انسان‌ها فرصت‌های برابری در زندگی دارند؛ اما فقط آن دسته از افراد مسیر پیشرفت و ترقی را به‌سرعت طی خواهند کرد که در پی مهارت آموزی و کسب درآمد باشند. با این سری از آموزش‌های محک آکادمی همراه باشید تا راه‌های افزایش درآمد را دریابید.

تعریف درآمد

تعریف درآمد

درآمد پولی است که از طریق چرخهٔ کسب‌وکار به دست می‌آید. در صورت سود و زیان درآمد به‌عنوان میزان فروش در نظر گرفته می‌شود. به‌عبارت‌دیگر، درآمد پولی است که از طریق فعالیت‌های اقتصادی و تجاری به شرکت وارد می‌شود.

درآمد میزان پولی است که فرد پس از یک مدت مشخص کارکردن دریافت می‌کند؛ و یا مبلغی است که بابت فروش کالا و یا ارائه خدمات شرکت به مشتریان کسب می‌گردد. درآمد می‌تواند از طریق سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام داده‌ایم هم به دست آید. در حالت کلی درآمد میزان پولی است که پس از طی‌کردن یک بازه زمانی مشخص بابت فروش‌، سرمایه‌گذاری و… به دست می‌آید.

 

چه تفاوتی بین درآمد و درآمد واقعی وجود دارد؟

همانطور که گفتیم درآمد پولی است که از طریق چرخهٔ گردش یک کسب‌وکار به دست می‌آید.  اما زمانی که تمام هزینه‌ها، مالیات و مبلغ بیمه را از کل پولی که به‌عنوان درآمد از خریدار و مشتری دریافت کرده‌ایم؛ کسر کنیم، میزان درآمد واقعی به دست می‌آید. به‌طورکلی درآمد واقعی مقدار سود حسابداری یک فرد و یا یک شرکت از فعالیت‌هایی است که پس از پرداخت کسورات لازم باقی می‌ماند.

 

درآمد در تجارت به چه معناست؟

درآمد، مقدار پولی است که یک شرکت عمدتاً از فروش محصولات و خدمات خود به مشتریان به دست می‌آورد. برای تعیین مقدار درآمد و عوامل مؤثر بر میزان آن در تجارت، قوانین حسابداری خاصی وجود دارد. شرکت قبل از کسر هزینه‌ها، مالیات و مبلغ بیمه  نمی‌تواند میزان پول نقدی را که از مشتری دریافت کرده است به‌عنوان درآمد شرکت به‌حساب بیاورد. زمانی می‌توان میزان دقیق درآمد را محاسبه نمود که شرکت تمامی تعهدات قراردادی خود را به‌درستی انجام داده باشد.

 

انواع درآمد در حسابداری چیست؟

انواع درآمد در حسابداری چیست؟

در یک واحد اقتصادی، درآمد را می‌توان به انواع درآمد عملیاتی (حاصل فروش از کسب‌وکار اصلی یک شرکت) و درآمد غیرعملیاتی (که از منابع ثانویه به دست می‌آید) تقسیم کرد. در ادامه به شرح هریک از موارد می‌پردازیم:

درآمد عملیاتی(Operating Revenue):

درآمد عملیاتی به‌عنوان درآمد قبل از کسر بهره و مالیات و با نام EBIT شناخته می‌شود. درواقع این‌طور می‌توان نتیجه گرفت که درآمد عملیاتی نتیجهٔ فعالیت‌های اصلی شرکت است. درآمد عملیاتی، نحوهٔ عملکرد شرکت در فعالیت‌های روزمره را نشان می‌دهد. به درآمد عملیاتی «درآمد منظم» هم گفته می‌شود.

هزینه‌های عملیاتی – درآمد حاصل از فروش کالا یا خدمات = درآمد عملیاتی

درآمد غیرعملیاتی:

درآمد غیرعملیاتی بخشی از درآمد‌های یک شرکت است که به دلیل فعالیت‌های اصلی بنگاه اقتصادی مذکور، تکرارپذیر نمی‌باشد و در بازه‌های بلندمدت و به‌صورت مرتب قابل تحقق نیست. درآمدهای حاصل از فروش دارایی‌ها، درآمد سرمایه‌گذاری، سود یا زیان حاصل از بازار سهام، فروش دارایی‌ها، بازپرداخت دارایی‌ها، درآمد بهره و…را می‌توان به‌عنوان نمونه‌هایی از این نوع درآمد در نظر گرفت.

درآمد غیرعملیاتی شامل سود و زیان (هزینه) حاصل از فعالیت‌های دیگر یا عواملی است که به فعالیت‌های اصلی شرکت ارتباطی ندارند. ازآنجایی‌که منابع درآمد غیرعملیاتی اغلب غیرقابل‌پیش‌بینی یا غیرقابل‌تکرار است، می‌توان آن‌ها را رویداد یا سودهای یک‌باره نیز نامید.

 

نمونه‌هایی از درآمد:

درآمد انواع مختلفی دارد که در ادامه به شرح هریک از موارد می‌پردازیم:

  • درآمد تعهدی

گاهی اوقات شرکت‌ها حتی اگر در قبال ارائهٔ خدمات یا کالاهای فروخته شده از مشتری پول نقد دریافت نکرده باشند، درآمد حاصل از فروش را در دفتر خود ثبت و ضبط می‌کنند. به این نوع از درآمد هم درآمد تعهدی (وصول نشده) گفته می‌شود.

  • درآمد معوق

درآمد معوق به این معنا است که یک شرکت، در قبال کالا یا خدماتی که هنوز تحویل مشتری نشده است، مبلغی را به‌عنوان پیش‌پرداخت دریافت ‌‌کند. در حسابداری وصولی، زمانی که مبلغی دریافت شود، به‌عنوان درآمد به رسمیت شناخته خواهد شد. برای مثال اگر خریداری مبلغی تحت عنوان پیش‌پرداخت برای کالا یا خدمتی پرداخت کند، شرکت این درآمد را به‌صورت رسمی در صورت درآمد خود ثبت خواهد کرد.

  • درآمد دولت

در مورد دولت، درآمد عبارت است از پول دریافتی از مالیات، کارمزد، جریمه، کمک‌های مالی یا نقل و انتقالات بین‌دولتی، فروش اوراق بهادار، حقوق معدنی یا منابع و در حالت کلی هرگونه فروش که توسط دولت انجام شود. دولت معمولاً درآمدهای خود را از طریق شهروندان خود و یا از طریق سایر نهادهای دولتی مرتبط به دست می‌آورد.

  • درآمد غیرانتفاعی

درآمد حاصل از مؤسسات غیرانتفاعی را درآمد غیرانتفاعی می‌نامند. اجزای اصلی درآمد غیرانتفاعی شامل کمک‌های مالی افراد، بنیادها و شرکت‌ها، کمک‌های مالی از نهادهای دولتی، سرمایه‌گذاری‌ها و یا حق عضویت است. درآمد غیرانتفاعی ممکن است از طریق رویدادهای جمع‌آوری کمک‌های مالی یا کمک‌های مالی ناخواسته نیز به دست آید.

  • درآمد اجاره املاک و مستغلات

از نظر سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات، این نوع از درآمد به درآمد حاصل شده از اجاره انواع ملک از قبیل زمین، ساختمان اعم از مسکونی، تجاری و اداری، هزینه پارکینگ و… اطلاق می‌شود.

درآمد چگونه محاسبه می‌شود

درآمد چگونه محاسبه می‌شود؟

برای محاسبهٔ میزان دقیق درآمد، روش‌های مختلفی در حسابداری وجود دارد. در این روش برای محاسبه درآمد ابتدا تعداد محصولات فروش رفته و بهای تمام شده هر واحد فروش را به دست می‌آوریم؛ سپس برای هرکدام با استفاده از فرمول درآمد محاسبات لازم را انجام می‌دهیم.

فرمول درآمد:

برای محاسبهٔ میزان درآمد خالص لازم است ابتدا میزان درآمد ناخالص را به دست بیاوریم:

درآمد ناخالص: بهای تمام شده هر واحد فروش × تعداد واحدهای فروش رفته

درآمد خالص: درآمد ناخالص – کسورات شامل مبلغ بیمه، مالیات، هزینه‌ها و…

محدودیت آشکار انجام محاسبات با این فرمول، دررابطه‌با شرکتی است که دارای چندین خط تولید متنوع است؛ بنابراین، برای به‌کارگیری این فرمول جهت محاسبهٔ کل درآمد یک شرکت، میزان درآمد خالص برای هر محصول یا خدمات باید جداگانه محاسبه شود، سپس با یکدیگر جمع شوند.

 

آیا درآمد و جریان نقدی یکسان هستند؟

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، درآمد، میزان پولی است که یک شرکت از فروش محصولات و خدمات خود می‌تواند به دست آورد. در واقع درآمد معیاری برای اثربخشی میزان فروش و بازاریابی یک شرکت محسوب می‌شود.

اما جریان نقدی چیست؟

جریان نقدی مقدار خالص وجه نقدی است که به داخل و خارج از شرکت منتقل می‌شود. جریان نقدینگی بیشتر به‌عنوان یک شاخص نقدینگی شناخته می‌شود. برای بررسی جامع سلامت مالی یک شرکت تجزیه‌وتحلیل هر دو عامل درآمد و جریان نقدی با یکدیگر امری ضروری است.

 

تفاوت درآمد و سود خالص چیست؟

در پاسخ به این سؤال که درآمد و سود خالص با یکدیگر متفاوت هستند یا خیر باید گفت تفاوت درآمد با سود خالص کاملاً واضح و روشن است.سود پس از کسر بیمه و مالیات از باقی‌ماندهٔ درآمد به دست می‌آید. درحالی‌که درآمد پس از فروش کالا و خدمات نصیب شرکت یا افراد می‌گردد. از مهم‌ترین تفاوت‌های درآمد و سود می‌توان به بازهٔ زمانی حصول آن‌ها نیز اشاره کرد.

اصل تحقق درآمد چیست؟

اصل تحقق درآمد چیست؟

اصل تحقق درآمد، یکی از اصول مهم در علم حسابداری است.  بر اساس این اصل، درآمد زمانی در نرم افزار حسابداری ثبت می‌شود که مزایا و خطرات مالکیت از فروشنده به خریدار منتقل شده باشد؛ یا زمانی که ارائه خدمات به پایان رسیده باشد. در اصل تحقق درآمد، زمان دریافت وجه نقد مهم نیست و فقط زمان تحویل کالا یا ارائه خدمات مهم است. اصل تحقق درآمد، یکی از ارکان اصلی به‌کارگیری مبنای حسابداری تعهدی است.

طبق اصل تحقق، درآمد هنگام تحویل کالا به خریدار شناسایی می‌شود. مطابق این مفهوم هنگام فروش کالاها یا ارائه خدمات حتی اگر مبلغی دریافت نشود، به دلیل صدور فاکتور فروش کالا، درآمد شناسایی می‌شود. در اصل تحقق، درآمد شناسایی نمی‌شود مگر اینکه محقق شود. زمان تحقق درآمد بسته به شرایط، متفاوت خواهد بود. بر اساس اصل تحقق، درآمد زمانی تحقق می‌یابد که کالا به مشتری تحویل داده شود.

 

راهکارهای افزایش درآمد چیست؟

برای آنکه بتوانید درآمد خوبی داشته باشید، راهکارهای زیر را به شما ارائه می‌دهیم . با رعایت این نکات می‌توانید درآمد خوبی را کسب کنید:

  • از طریق دنیای وب می‌توانید میزان درآمدتان را افزایش دهید.
  • فعالیت‌های درآمدزا را در اولویت امور قرار دهید.
  • وام گرفتن به افزایش درآمد شما کمک می‌کند.
  • دانش و سواد مالی خود را افزایش دهید.
  • بهانه‌گیری و دلیل‌تراشی را کنار بگذارید.
  • کارهای پول‌ساز را در اولویت قرار دهید.
  • با افراد موفق و ثروتمند معاشرت کنید.
  • شغل دومی برای خود در نظر بگیرید.
  • به ساخت ویدئو آموزشی بپردازید.
  • مهارت‌های خود را افزایش دهید.
  • دیدگاهتان را تغییر دهید.
  • سرمایه‌گذاری کنید.

درآمد| پیش‌شرط کسب موفقیت

درآمد| پیش‌شرط کسب موفقیت

درآمد مقدار پولی است که به کمک روش های مختلف تجاری بدست می آید. شناخت راه های متفاوت برای کسب درآمد بیشتر، به شما کمک می‌کند تا برای رشد کسب و کارتان راه های متنوعی را در نظر بگیرید. بیشتر افراد درآمد خود را از طریق دریافت حقوق کاری که انجام می‌دهند یا سرمایه گذاری در دارایی های مالی مثل سهام، اوراق بهادار و املاک به دست می‌آورند. با بکارگیری همزمان و همراستای دانش و مهارت‌های خود می‌توانید به حداکثر درآمد دست یابید.

منبع: Investopedia

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *