راهنمای جامع برندسازی در سال 2021

محصولات چیزی فراتر از یک سری کالا هستند، این‌طور نیست؟

کوکاکولا چیزی فراتر از نوشابه است. استارباکس چیزی فراتر از یک قهوه است و ری بن چیزی بیش از یک عینک آفتابی است.

تعامل با این محصولات، تجربیاتی را فراهم می‌کند و ما آنها را با درنظرگرفتن این تجربه خریداری می‌کنیم. و شرکت‌هایی که آنها را ایجاد و به بازار عرضه می‌کنند، دقیقاً تجربه‌ای را که می‌خواهند هنگام خرید داشته باشید، می‌دانند. به همین دلیل است که آنها یک برند ایجاد می‌کنند.

از زبان در کپشن اینستاگرام گرفته تا پالت رنگی در آخرین بیلبوردشان تا مواد به‌کاررفته در بسته بندی آنها، شرکت‌هایی که برندهای قوی ایجاد می‌کنند می‌دانند که برندشان باید درهمه‌جا زندگی کند.

نتیجه؟ این برندها شناخته شده و دوست‌داشتنی هستند و از میان مجموعه‌ای طولانی از گزینه‌ها انتخاب شده‌اند.

قطعاً هر کسب‌وکاری چنین چیزی را مطلوب می‌داند. به همین دلیل است که ما این راهنما را ایجاد کردیم، تا به شما برای ایجاد و مدیریت یک نام تجاری قوی کمک کنیم و این کسب‌وکارتان را قادر می‌سازد تا تحسین و به‌خاطر سپردن شده و ترجیح داده شود.

 

برند چیست؟


قبل از اینکه به اهمیت برندسازی و چگونگی ساخت یک برند بپردازیم، اجازه دهید به اصول اولیه بازگردیم: برند چیست؟

برند، یک ویژگی یا مجموعه‌ای از ویژگی‌هایی است که سازمانی را از سازمان دیگر متمایز می‌کند. یک برند معمولاً از نام، شعار، لوگو یا نماد، طرح، صدای برند و موارد دیگر تشکیل شده است. همچنین به تجربه کلی که افراد هنگام تعامل با یک تجارت، به‌عنوان یک خریدار، مشتری، دنبال‌کننده رسانه‌های اجتماعی یا صرفاً رهگذر اشاره دارد.

 

برندسازی چیست؟


برندسازی فرایند تحقیق، توسعه و به‌کارگیری یک ویژگی متمایز یا مجموعه‌ای از ویژگی‌ها در سازمان شما است تا مصرف‌کنندگان بتوانند برند شما را با محصولات یا خدمات شما مرتبط کنند.

برندسازی فرایندی مستمر بوده و نیازمند ایجاد ارتباط میان مشتریان و کسب‌وکارتان است. این به دلایل مختلفی مهم است و در ادامه به این موارد می‌پردازم.

 

 

 

اهمیت برندسازی

نام تجاری شما بدون شک یکی از مهم‌ترین دارایی‌های سازمان شما است. این به سازمان شما هویت می‌بخشد، کسب‌وکار شما را به‌یادماندنی می‌کند، مصرف‌کنندگان را تشویق می‌کند از شما خرید کنند، از بازاریابی و تبلیغات شما حمایت می‌کند و باعث افتخار کارمندان شما می‌شود.

نام تجاری می‌تواند عاملی تعیین‌کننده برای مصرف‌کنندگان باشد، هنگامی که می‌خواهند برای خرید تصمیم‌گیری کنند. در یک نظرسنجی جهانی نیلسن در سال 2015، تقریباً 60 درصد از خریداران گفتند که فعالانه از مارک‌هایی که می‌شناسند خرید می‌کنند و 21 درصد گفتند که محصولی را خریده‌اند زیرا آن برند را دوست دارند.

برندسازی، به کسب‌وکار شما هویتی فراتر از محصول یا خدماتش می‌دهد و به مصرف‌کنندگان، چیزی برای داشتن تعلق خاطر و ارتباط می‌دهد.

برندسازی کسب‌وکار شما را به‌یادماندنی می‌کند. این چهره شرکت شما است و به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا کسب‌وکار شما را در هر رسانه تشخیص دهند (که بعداً در مورد آن صحبت خواهم کرد).

برندسازی از تلاش‌های بازاریابی و تبلیغاتی شما پشتیبانی می‌کند و به آن‌ها این فرصت را می‌دهد تا ضربه نهایی را با تشخیص و تأثیر بیشتری بزنند.

برندسازی باعث غرور کارمندان شما می‌شود. وقتی شرکت خود را برند می‌کنید، نه‌تنها به کسب‌وکار خود هویت می‌دهید، بلکه محیط کاری معتبر و ارزشمند ایجاد می‌کنید. برندسازی قوی، کارکنانی قوی را به همراه می‌آورد.

 

اصطلاحاتی در برندسازی که باید بدانید


در این بخش، برخی از کلمات کلیدی مرتبط با برند معرفی می‌شوند که باید بدانید. این اصطلاحات، اهمیت و ارزش برندسازی کسب‌وکار شما را بیشتر نشان می‌دهند.

 

آگاهی از برند

آگاهی از برند، به میزان آشنایی عموم مردم و مخاطبان هدفتان با برند شما اشاره دارد. بالا بودن آگاهی از برند، منجر به این می‌شود که از برندها به‌عنوان «پرطرف‌دار»، «پرسروصدا» و یا «محبوب» یاد شود. آگاهی از برند مهم است، زیرا مصرف‌کنندگان اگر از برند شما آگاه نباشند، نمی‌توانند از شما خرید کنند.

 

  • برندسازی قوی باعث شناخته شدن کسب‌وکار شما می‌شود.

 

توسعه برند

توسعه برند، زمانی است که شرکت‌ها نام تجاری خود را برای توسعه محصولات جدید در صنایع و بازارهای جدید گسترش می‌دهند. توسعه‌های برند به شرکت‌ها (یا افراد) این امکان را می‌دهد تا از آگاهی و ارزش ویژه برند برای ایجاد جریان‌های درآمد بیشتر و تنوع بخشیدن به خطوط تولید استفاده کنند.

 

  • برندسازی قوی، پول بیشتری به همراه دارد.

 

هویت نام تجاری

هویت برند، شخصیت کسب‌وکار شما و تعهدی است که به مشتریان خود می‌دهید. این همان چیزی است که شما می‌خواهید مشتریانتان پس از تعامل با برند شما در ذهن داشته باشند. هویت برند شما، معمولاً از ارزش‌های شما، نحوه ارتباطتان با محصول یا خدمات خود و آنچه می‌خواهید مردم هنگام تعامل با آن احساس کنند، تشکیل می‌شود.

 

  • برندسازی قوی، بیش از یک نام به کسب‌وکار شما می‌دهد.

 

مدیریت برند

مدیریت برند، به فرایند ایجاد و حفظ برند شما اشاره دارد. این شامل مدیریت عناصر ملموس برند (اسلوب، بسته‌بندی، پالت رنگ) و عناصر ناملموس (چگونگی دیده‌شدن برند توسط مخاطبان هدف) است. برند شما یک دارایی زنده است و باید آن را مدیریت کرد.

 

  • برندسازی قوی نیاز به مدیریت مداوم دارد.

 

شناخت برند

شناخت برند، به این معناست که مصرف‌کننده (که به طور ایده‌آل در مخاطبان هدف قرار دارد) چگونه می‌تواند برند شما را بدون دیدن نام کسب‌وکارتان تشخیص دهد. این مفهوم همراه با توانایی یادآوری برند است که به امکان فکرکردن به یک نام تجاری بدون هیچ شناسه دیداری یا شنیداری اشاره دارد.

 

  • برندسازی قوی، کسب‌وکار شما را در اولویت نگه می‌دارد.

 

اعتماد به برند

اعتماد به برند به این معناست که مشتریان و مصرف‌کنندگان چقدر به برند شما اعتقاد دارند. آیا به وعده‌های بازاریابی خود عمل می‌کنید؟ آیا فروشندگان و خدمات مشتری شما فراتر از آن هستند؟ این چیزها می‌تواند باعث ایجاد اعتماد در بین مشتریان شما شود و در دنیایی که تنها 25٪ از مردم در کسب‌وکارهای بزرگ احساس اطمینان می‌کنند، خیلی مهم است.

 

  • برندسازی قوی باعث ایجاد اعتماد در مشتریان شما می‌شود.

 

ارزش گذاری برند

ارزش‌گذاری برند، ارزش‌گذاری تجاری برند شما است که برگرفته از شناخت و اعتماد مصرف‌کننده است. این مفهوم، باارزش ویژه برند همراه است. یک برند قدرتمند می‌تواند کسب‌وکار شما را برای سرمایه‌گذاران، سهام‌داران و خریداران بالقوه ارزشمند کند.

 

  • برندسازی قوی ارزش کسب‌وکار شما را افزایش می‌دهد.

 

چگونه یک برند بسازیم

 

چگونه یک برند بسازیم


در اینجا، نحوه ایجاد یک نام تجاری، یا شروع فرایند تغییر نام تجاری را شرح می‌دهیم.

چیزهای زیادی در مورد یک نام تجاری وجود دارد و هنگام ساخت یک برند قوی باید موارد زیادی را در نظر گرفت؛ بنابراین، یک دفترچه بردارید و ایده‌ها را در حین حرکت در این بخش یادداشت کنید. باید بدانید که برندسازی فرایندی تدریجی است، بنابراین، ممکن است برخی از این مراحل را در هنگام طوفان فکری و ساختن برند خود تکرار کنید.

 

1. مخاطبان هدف خود را مشخص کنید

برندسازی منجر به آگاهی، شناخت، اعتماد و درآمد می‌شود. ما در مورد آن صحبت کرده‌ایم. اما بیایید یک‌قدم به عقب برگردیم و بفهمیم که اینها از کجا سرچشمه می‌گیرند: مصرف‌کنندگان، مخاطبان و مشتریان هدف شما.

اگر برند شما متناسب با مخاطبینتان نباشد، به آگاهی، شناخت، اعتماد و درآمد منجر نخواهد شد و در اینجاست که تحقیقات بر روی بازار هدف نقش مهمی ایفا می‌کند.

قبل از هر چیزی، باید بدانید که نام تجاری شما با چه کسی صحبت می‌کند، محصول شما به چه کسی خدمت‌رسانی می‌کند، مشتری ایده‌آل شما کیست و چرا از ابتدا کسب‌وکار خود را ایجاد کرده‌اید.

آنچه در مورد بازار هدف و شخصیت‌های خریدار خود می‌آموزید بر تصمیمات برندسازی شما تأثیر می‌گذارد، در نتیجه، باید این مرحله را اولویت اول خود قرار دهید.

 

2. بیانیه مأموریت خود را تنظیم کنید

بیایید به سوالی که در مرحله قبل پرسیده شد برگردیم: چرا کسب‌وکار خود را ایجاد کردید؟

پاسخ به این سوال به شما کمک می‌کند تا بیانیه مأموریت خود را بسازید و هدف خود را به‌عنوان یک سازمان تعریف کنید.

قبل از اینکه بتوانید برندی بسازید که مخاطبان شما آن را بشناسند و به آن اعتماد کنند، باید بتوانید هدفی را که کسب‌وکارتان دارد، به اشتراک بگذارید. سپس، هر بخش از برند شما (لوگو، شعار، تصاویر، صدا و شخصیت) می‌تواند آن مأموریت و چشم‌انداز را منعکس کند.

بیانیه مأموریت، شکل‌دهنده ی چهارچوب کلی برند شما است که دربرگیرنده چرایی وجود سازمان شما و این است که چرا مردم باید به برند شما اهمیت دهند.

 

3. ارزش‌ها، کیفیت‌ها و مزایای منحصربه‌فرد خود را تعریف کنید

احتمالاً مشاغل زیادی در صنعت و جایگاه شما وجود دارد و تمرکز بر روی تحلیل رقبا آسان است (و زمان و مکانی برای تجزیه‌وتحلیل رقابتی وجود دارد)، اما در حال حاضر، بیایید روی کسب‌وکار شما تمرکز کنیم.

کسب‌وکار شما چه چیزی دارد که هیچ‌کس دیگری نمی‌تواند آن را تقلید کند (به طور قانونی)؟

برندتان

به همین دلیل، باید اطمینان حاصل کنید که نام تجاری‌تان از عناصری تشکیل شده و الهام گرفته شده باشد که فقط متعلق به شما هستند: ارزش‌ها، مزایا و ویژگی‌هایی که شرکت شما را منحصربه‌فرد می‌کند.

چند لحظه وقت بگذارید و فهرستی از آنچه کسب‌وکار شما را از دیگران متمایز می‌کند، یادداشت کنید. من در مورد ویژگی‌های محصول (مانند ظاهر، اجزا یا قابلیت‌ها) صحبت نمی‌کنم. منظور من این است که چگونه محصولات یا خدمات شما زندگی را بهبود می‌بخشد و به موفقیت کمک می‌کند.

 

4. دارایی های بصری خود را ایجاد کنید

در این مرحله، شما باید مخاطبان هدف، بیانیه مأموریت خود و ویژگی‌های منحصربه‌فردی که کسب‌وکار شما را تشکیل می‌دهند را درک کنید.

اگر می‌توانید با اطمینان بگویید که بر این مراحل تسلط دارید، زمان آن رسیده است که به یکی از بخش‌های هیجان‌انگیزتر برندسازی یعنی طراحی بصری بروید. ما در مورد لوگو، پالت رنگ، تایپوگرافی (فونت)، نماد نگاری و سایر اجزای بصری شما صحبت می‌کنیم.

همان‌طور که این عناصر را ایجاد می‌کنید، مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های برند (یا یک راهنمای سبک برند) بسازید تا ترکیب و استفاده از دارایی‌های بصری شما را کنترل کند. این باعث می‌شود تا هرکسی که از برند جدید شما استفاده می‌کند این کار را به طور دقیق و مداوم انجام می‌دهد.

 

5. صدای برند خود را پیدا کنید

نکته ی بعدی که باید در نظر بگیرید، صدای برند شماست. اگر با نام تجاری خود یک مکالمه داشته باشید یا برای شما پیامک ارسال کند، چه صدایی خواهد داشت؟

نحوه ارتباط شما با بازار هدف نیز بخشی از برندسازی محسوب می‌شود. شما باید صدای برندی تعریف کنید که با مخاطبانتان ارتباط برقرار کند و طنین‌انداز می‌شود، در غیر این صورت، آنها احتمالاً توجهی نمی‌کنند. به همین دلیل، همواره آماده ی این باشید که به مرحله اول بازگردید و کسانی را که با آن‌ها صحبت می‌کنید، بهتر بشناسید.

از کمپین‌های تبلیغاتی و کپشن‌های شبکه‌های اجتماعی گرفته تا پست‌های وبلاگ و داستان برندتان (brand story)، مطمئن شوید که لحن شما در تمام محتوای نوشتاری‌تان ثابت است. به مخاطبان خود فرصتی بدهید تا با برند شما آشنا شوند و یاد بگیرند که صدای شما را تشخیص دهند. علاوه براین، صدایی جذاب و سرگرم‌کننده داشته باشید تا مشتریانتان مشتاقانه منتظر به‌روزرسانی‌های ایمیل و رسانه‌های اجتماعی شما باشند.

 

6. نام تجاری خود را عملیاتی کنید

برند شما فقط در صورتی کار می‌کند که آن را به‌درستی اعمال کنید. هنگامی که طراحی و ایجاد نام تجاری جدید خود را به پایان رساندید (یا برندسازی مجدد کردید) آن را در سرتاسر کسب‌وکار خود استفاده کنید. حتماً مطمئن شوید که برندتان، در هرجایی که کسب‌وکار شما با مخاطبین در تماس است، نمایش داده می‌شود. در اینجا چند نکته برای استفاده از نام تجاری خود در سراسر سازمان آورده شده است.

 

سایت اینترنتی

لوگو، پالت رنگ و تایپوگرافی خود را در وب‌سایت خود پخش کنید. از چیزی جز دارایی‌های از پیش تعریف شده خود در دستورالعمل‌های برند خود استفاده نکنید. وب‌سایت شما بخش عمده‌ای از هویت شرکت شما است و اگر نشان‌دهنده برند شما نباشد، تنها تجربه‌ای نامطلوب برای مشتری ایجاد می‌کند. همچنین، مطمئن شوید که همه مطالب شما در سطح وب، فراخوان‌های اقدام و همچنین توضیحات محصول، صدای برند شما را منعکس می‌کنند.

 

رسانه های اجتماعی

همه عکس‌های پروفایل، طرح‌های کاور و تصاویر باید نشان‌دهنده برند شما باشند. در نظر بگیرید که لوگوی خود را به‌عنوان عکس نمایه خود قرار دهید، این کار باعث می‌شود که مشتریان راحت‌تر بتوانند کسب‌وکار شما را تشخیص دهند. علاوه بر وب‌سایتتان، مطمئن شوید که همه اطلاعات پروفایل‌ها، پست‌ها و کپشن‌ها، صدای برند شما را منعکس می‌کنند.

 

بسته بندی

اگر کسب‌وکاری دارید که محصولات فیزیکی ارائه می‌دهد، احتمالاً محصول شما ملموس‌ترین راه تعامل مشتریان با برند شما است. به همین دلیل، بسته‌بندی شما باید نشان‌دهنده برند جدید شما باشد، از نظر طراحی، رنگ، اندازه و حس.

 

تبلیغات

ازآنجایی‌که تبلیغات (دیجیتال و چاپی) اغلب برای ایجاد آگاهی از برند و آشناسازی مصرف‌کنندگان استفاده می‌شود، بسیار مهم است که نشان‌دهنده برند شما باشند. در واقع، نام تجاری شما باید فرایند ایجاد تبلیغات را آسان‌تر کند، با راهنمای سبک برند خود، از قبل می‌دانید که تبلیغات شما چگونه باید ظاهر شوند و چه نوع متونی را باید بنویسید.

 

فروش و خدمات مشتری

یک برند، به همان میزان قدرتمند است که افراد در پشت‌صحنه از آن استفاده می‌کنند. اگر کارکنانتان، برند شما را به کار نگیرند، کارایی لازم را نخواهد داشت. علاوه براین، برند شما تنها به واحد بازاریابی مربوط نمی‌شود. واحد فروش و خدمات مشتری را نیز از دستورالعمل‌های برند خود مطلع کنید و از آن‌ها بخواهید که از آن استفاده کنند، به‌خصوص زمانی که مستقیماً با مشتریان در ارتباط هستند. چه در زمانی که در حال به اشتراک گذاشتن نسخه نمایشی محصول باشند و یا به درخواست‌های پشتیبانی مشتری پاسخ دهند، آنها را تشویق کنید تا از لوگو، برچسب، تصاویر و صدای برند شما استفاده کنند.

 

نکات برندسازی برای کسب‌وکارهای کوچک


 

1- با برند خود به‌عنوان یک شخص رفتار کنید

برای اینکه فرایند برندسازی خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهید، باید آن را به‌عنوان یک شخص در نظر بگیرید. برند شما باید دارای هویت (چه کسی است؟)، شخصیت (نحوه رفتار آن چگونه است؟) و تجربه (چگونه به‌خاطر سپرده می‌شود؟) باشد.

 

این سؤالات را در مورد برندتان از خود بپرسید:

برندتان چگونه خود را معرفی می‌کند؟ اگر قرار بود ظاهر خود را توصیف کند، چگونه این کار را انجام می‌داد؟

برند شما چگونه در مورد محصولات یا خدمات شما صحبت می‌کند؟ آیا جدی و حرفه‌ای خواهد بود یا طنز و هیجان‌انگیز؟

افراد بعد از اینکه برای اولین‌بار با نام تجاری شما آشنا می‌شوند، در مورد آن چه می‌گویند؟ از چه جملاتی برای توصیف آن استفاده می‌کنند؟

هدف از برندسازی، ایجاد ارتباط با مشتریان شماست. ساده‌ترین راه برای انجام این کار این است که با برند خود به‌عنوان یک شخص رفتار کنید و باید شرایطی ایجاد کنید تا مشتریانتان نیز همین کار را انجام دهند.

 

2- انسجام را در اولویت خود قرار دهید

ناهماهنگی، اولین اشتباه در برندسازی است که شرکت‌ها مرتکب می‌شوند. ناسازگاری، برند شما را تضعیف کرده و مشتریانتان را سردرگم می‌کند. برندهای قابل تشخیص و ارزشمند، ثبات را در اولویت قرار می‌دهند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند. وقتی نام تجاری شما در رسانه‌ها و پلتفرم‌ها حضوری یکپارچه دارد، مشتریان به‌راحتی می‌توانند به‌مرورزمان با آن آشنا شوند و آن را انتخاب کنند. داشتن دستورالعمل ویژه ی برند می‌تواند به این موضوع کمک کند.

 

3- یک استراتژی برند ایجاد کرده و از آن پیروی کنید

استراتژی برند، فراتر از دستورالعمل‌های برند است. بلکه یک برنامه با اهداف مشخص و بلندمدت است که می‌توان با تکامل برند شما، به آن دست‌یافت. این اهداف معمولاً حول هدف برند شما، احساسات، انعطاف‌پذیری، آگاهی رقابتی و مشارکت کارکنان می‌چرخند.

اگر به یاد داشته باشید، گفتیم که برندسازی فرایندی مستمر است. یک استراتژی برند می‌تواند به شما کمک کند که از این فرایند بهترین نتیجه را بگیرید و باعث شود که برند شما به سمت موفقیت و شناخته شدن حرکت کند.

 

4- اجازه ندهید الهام گرفتن به تقلید کردن تبدیل شود

تحلیل رقبا مهم است. نه‌تنها به شما در مورد جایگاه رقبا و چگونگی برتری آنها ایده می‌دهد، بلکه می‌تواند در مورد اینکه چگونه می‌توانید برند خود را بهبود ببخشید یا بیشتر متمایز کنید، شما را یاری دهد.

بااین‌حال، مراقب باشید که در دام تقلید نیفتید. تحقیقات رقابتی خود را محدود نگه دارید و شرایط سازمان خود را در نظر بگیرید. تنها به این دلیل که یکی از رقبا به روشی خاص برندسازی کرده‌اند، به این معنی نیست که شما باید از آن پیروی کنید. برندهای جدید، منحصربه‌فرد و تحریک‌آمیز، برندهایی به‌یادماندنی هستند.

 

5- از برندسازی برای استخدام استفاده کنید

برندسازی قوی، منجر می‌شود تا کارمندانتان احساس افتخار کنند. از برند خود برای جذب افراد بااستعداد استفاده کنید. اگر استخدام، یک اولویت مهم برای سازمان شما است، بخشی از منابع خود را به برندسازی کارفرما اختصاص دهید. برندسازی کارفرما، نحوه ی بازاریابی شرکت خود را برای جویندگان کار و کارمندان فعلی است. اگر عموماً به سازمان خود افتخار می‌کنید، دیگران نیز به آن افتخار می‌کنند.

 

آماده‌اید؟ برندسازی را آغاز کنید


برندسازی شامل نام، لوگو، پالت رنگ، صدا و تصاویر سازمان شما است. علاوه بر این، احساس ناملموسی است که مشتریان شما هنگام تعامل با برندتان دارند نیز نقش مهمی دارد.

 

این‌گونه است که برندهای قدرتمند از بقیه متمایز می‌شوند. اجزای ملموس به این امر کمک می‌کنند: یک لوگوی زیبا، یک شعار زیرکانه، یک مانیفست معتبر و صدای واضح برند. اما برندهای واقعاً قوی، زمانی که روی تصویر بزرگی که از خود ارائه می‌دهند تمرکز می‌کنند، رشد می‌کنند. به قلب و روح مخاطبان هدف و سازمان خود برسید و یک برند موفق به دنبال آن خواهد آمد.

 

منبع: Hubsopt

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *