اولین کاری که برای یافتن ایدههای بازاریابی جدید میکنید چیست؟ یا وقتی که تصمیم میگیرید دکوراسیون خانهی خود را تغییر دهید؟ یا حتی هنگامی که متوجه پنچرشدن لاستیک خودرو خود میشوید؟
حدس ما این است که به گوگل مراجعه کنید.
آیا میدانید 81 درصد خریداران آنلاین نیز همین کار را میکنند؟
اغلب افراد در مواجهه با یک مشکل، یک چالش یا حتی یک دوراهی، بهسادگی در گوگل جستجو میکنند.
این یک حقیقت تلخ است که بدون حضور حداقلی در گوگل، بعید است که کسبوکار شما به مدت طولانی دوام بیاورد.
در این راهنما، یک استراتژی برای افزایش هر چه بیشتر حضور شما در موتورهای جستجو از طریق بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) ارائه میشود.
در ادامه خواهید آموخت که سئو چیست، چگونه کار میکند و برای اینکه سایت خود را در نتایج موتورهای جستجو قرار دهید، باید چهکاری انجام دهید.
اما قبل از شروع، لازم است در مورد چیزی به شما اطمینان دهیم.
منابع زیادی وجود دارند که سئو را پیچیده میکنند. آنها خوانندگان را با اصطلاحات فنی میترسانند، بر عناصر پیشرفته تمرکز میکنند و بهندرت چیزی فراتر از نظریهها را توضیح میدهند.
به شما اطمینان میدهیم که این راهنما چنین نیست.
سئو چیست؟
حقیقت این است که، سئو بر چیزی جز افزایش بازدید سایت در نتایج جستجوی ارگانیک موتورهای جستجو متمرکز نیست. این به معنی کمک به کسبوکارها برای کسب رتبه بهتر در نتایج موتورهای جستجو (SERP) است.
اگر بخواهیم سئو را تعریف کنیم، میتوان گفت که سئو استراتژی است که به دستهبندی محصولات یا خدمات شما کمک میکند در جستجوهای گوگل بهراحتی پیدا شوند.
به طور خلاصه، سئو دو چیز را برای شما به ارمغان میآورد: رتبه گیری و بازدید.
رتبه گیری
این فرایندی است که موتورهای جستجو از آن برای مشخصکردن محل قرارگیری یک صفحهی وب خاص در نتایج جستجو استفاده میکنند.
بازدید
بازدید نشاندهندهی این است که یک سایت خاص در نتایج موتورهای جستجو چقدر موردتوجه قرار میگیرد. اگر بازدیدتان بالا باشد، سایتتان در نتایج جستجو برجسته خواهد بود و زمانی که سایتی برای بسیاری از جستجوهای بهینهسازی نشده باشد، طبیعتاً کمتر در نتایج جستجو مشاهده خواهد شد.
هر دو مورد بالا برای رسیدن به اهداف اصلی سئو یعنی افزایش ترافیک و نرخ تبدیل حیاتی هستند.
یک دلیل دیگر هم برای جدی گرفتن سئو وجود دارد. سئو به شما کمک میکند تا نام تجاری خود را در کل مراحلی از خرید که مشتری در آن قرار دارد، قابلشناسایی کنید و میتواند باعث تطابق استراتژیهای بازاریابی شما با الگوهای رفتاری جدید خریدان شود.
زیرا، همانطور که گوگل اذعان کرده است، الگوهای رفتاری مشتریان برای همیشه تغییر کرده است.
امروزه مردم از موتورهای جستجو، بیش از هر کانال بازاریابی دیگر برای یافتن محصولات یا خدمات استفاده میکنند. 18 درصد خریداران، گوگل را به آمازون ترجیح میدهند و 136٪ موتور جستجو را به سایر وبسایتهای خردهفروشی ترجیح میدهند.
علاوه بر این، مشتریان ترجیح میدهند اکثر مراحل خرید خود را بهتنهایی طی کنند.
بهعنوانمثال، در تحقیقات اخیر از HubSpot ، ما متوجه شدیم که 77 درصد از مردم، قبل از تعامل با یک نام تجاری تحقیق میکنند.
فارستر فاش کرد که 60 درصد از مشتریان تمایلی به تعامل با فروشندگان ندارند. علاوه بر این، 68 درصد ترجیح میدهند بهتنهایی تحقیق کنند و 62 درصد معیارهای خود را برای انتخاب فروشنده مناسب تغییر دادهاند.
اما خریداران چگونه در طول فرایند خرید از موتورهای جستجو استفاده میکنند؟
در مراحل اولیه، آنها از گوگل برای پیداکردن اطلاعات در مورد مشکل خود استفاده میکنند. برخی نیز در مورد راهحلهای احتمالی جستجو میکنند.
سپس، آنها راهحلهای موجود را بر اساس نظرات کاربران یا شبکههای اجتماعی ارزیابی میکنند. اما این پس از زیر و رو کردن تمام منابع اطلاعاتی رخ میدهد.
و بنابراین، تنها فرصتی که شما بتوانید توجه مشتریان را جلب کنید، این است که در نتایج جستجوی ظاهر شوید.
گوگل چگونه صفحات را رتبهبندی میکند؟
موتورهای جستجو تنها یک هدف دارند: ارائه مناسبترین پاسخها یا اطلاعات به کاربران.
هر بار که از آنها استفاده میکنید، الگوریتمهایشان صفحاتی را که بیشترین ارتباط با جستجوی شما دارند را انتخاب کرده و سپس، آنها را بر اساس اعتبار یا محبوبیت رتبهبندی میکنند.
برای ارائه اطلاعات مناسب به کاربران، موتورهای جستجو دو عامل را تجزیهوتحلیل میکنند:
ارتباط بین عبارات جستجو شده و محتوای یک صفحه، و این کار را با ارزیابی عوامل مختلفی مانند موضوع صفحه و کلمات کلیدی انجام میدهند.
اعتبار، از طریق اندازهگیری محبوبیت یک وبسایت در اینترنت مشخص میشود. گوگل فرض میکند که هرچه یک صفحه یا منبع از محبوبیت بیشتری برخوردار باشد، محتوای آن برای خوانندگان ارزشمندتر است.
و برای تجزیهوتحلیل همه این اطلاعات از معادلات پیچیدهای به نام الگوریتمهای جستجو استفاده میکنند.
معمولاً موتورهای جستجو الگوریتمهای خود را مخفی نگه میدارند. اما با گذشت زمان، متخصصین سئو برخی از عواملی را که برای رتبهبندی یک صفحه مهم هستند را شناسایی کردهاند. ما از آنها بهعنوان عوامل رتبهبندی یاد میکنیم و آنها تمرکز یک استراتژی سئو هستند.
همانطور که در ادامه خواهیم گفت، افزودن محتوای بیشتر، بهینهسازی نام فایلهای تصاویر و همچنین بهبود لینکهای داخلی میتواند بر رتبهبندی و نمای جستجو شما تأثیر بگذارد.
سه مؤلفه اصلی یک استراتژی سئو موفق
برای بهینهسازی یک سایت، باید عوامل رتبهبندی را در سه زمینه ی راهاندازی فنی وبسایت، محتوا و پیوندها بهبود بخشید. بر روی هرکدام تأمل کوتاهی میکنیم.
1. موارد فنی
برای رتبهبندی وبسایت شما، سه اتفاق باید بیفتد:
ابتدا، یک موتور جستجو باید صفحات شما را در وب پیدا کند.
سپس، باید آنها را بررسی کند تا به موضوعات آنها پی ببرد و کلمات کلیدی آنها را شناسایی کند.
و سرانجام، باید آنها را به فهرست خود (پایگاهدادهای از همه مطالبی که در وب پیدا کرده است) اضافه کند. بدین ترتیب، الگوریتم آن میتواند نمایش وبسایت شما را برای جستجوهای مربوط در نظر بگیرد.
شاید این موضوع از نظر شما ساده به نظر برسد، زیرا ممکن است فکر کنید همانطور که خودتان میتوانید بدون هیچ مشکلی سایتتان را ببینید، گوگل هم باید همینطور سایتتان را ببینند.
ولی متأسفانه اینگونه نیست. ظاهر صفحات وبسایتتان برای شما و موتورهای جستجو به شکل متفاوتی نمایش داده میشود. شما این صفحات را در قالب مجموعهای از طراحیهای گرافیکی، رنگ، متن و لینک میبینید. اما برای یک موتور جستجو، صفحات شما چیزی جز متن نیستند.
در نتیجه، هر عنصری که در قالب متن و کد نباشد، برای موتور جستجو نامرئی میماند و ممکن است علیرغم اینکه وبسایتتان از نظر خودتان خوب به نظر برسد، گوگل محتوای آن را غیرقابلدسترسی بداند.
اینجاست که موارد فنی سایت یا سئوی داخلی وارد صحنه میشود. این موارد میتوانند تضمین کنند که صفحات وبسایت شما بهراحتی و بدون هیچ مشکلی توسط گوگل بررسی و فهرستبندی میشوند. مهمترین عوامل مؤثر بر آن عبارتاند از:
هدایت کاربری و پیوندها
موتورهای جستجو از رباتهایی برای بررسی صفحات وبسایتها استفاده میکنند. این رباتها، هنگامیکه در صفحهای قرار میگیرند، از لینکها برای یافتن محتواهای دیگر برای تجزیهوتحلیل استفاده میکنند. اما آنها نمیتوانند تصاویر را ببینند؛ بنابراین، نقشه سایت و پیوندها را فقط به شکل متنی تنظیم کنید.
ساختار URL ساده
موتورهای جستجو، خواندن رشتههای طولانی کلمات با ساختار پیچیده را دوست ندارند؛ بنابراین، در صورت امکان، آدرسهای اینترنتی خود را کوتاه نگه دارید. آنها را طوری تنظیم کنید که کلمات زیادی در کنار کلمه کلیدی اصلیتان وجود نداشته باشد.
سرعت صفحه
موتورهای جستجو، زمان بارگذاری صفحه را (زمانی که کاربر میتواند صفحه را بخواند) بهعنوان یکی از شاخصهای کیفیت در نظر میگیرند و بسیاری از عناصر از جمله اندازه تصاویر میتوانند بر آن تأثیر بگذارند. بهعنوانمثال، از ابزار Speed Insights Google’s Page برای دریافت پیشنهاداتی پیرامون نحوه بهبود صفحات خود استفاده کنید.
لینکها و ریدایرکتهای خراب
لینکهای خراب، بازدیدکننده را به صفحهای که وجود ندارد میفرستد. ریدایرکتهای خراب هم بازدیدکننده را به منابعی ارجاع میدهند که ممکن است دیگر وجود نداشته باشد. هر دو این مشکلات، منجر به ارائه تجربه کاربری ضعیف میشوند و همچنین باعث میشوند موتورهای جستجو محتوای شما را فهرستبندی نکنند.
نقشههای سایت و فایلهای Robots.txt
نقشه سایت یک فایل ساده است که تمام آدرسهای سایت شما را لیست میکند. موتورهای جستجو از آن برای تشخیص صفحات موردنظر و فهرستبندی استفاده میکنند. از طرف دیگر، فایل robots.txt به موتورهای جستجو میگوید که چه محتوایی را فهرستبندی نکنند (بهعنوانمثال، صفحات خاصی که نمیخواهید در جستجو ظاهر شوند.) از هر دو این موارد برای سرعت بخشیدن به شناسایی شدن و فهرستبندی محتوای خود استفاده کنید.
محتوای تکراری
صفحات حاوی محتوای یکسان یا کاملاً مشابه، موتورهای جستجو را گیج میکنند. در این شرایط، موتورهای جستجو، تعیین محتوایی را که باید در نتایج جستجو نمایش دهند را تقریباً غیرممکن میدانند. به همین دلیل، موتورهای جستجو محتوای تکراری را بهعنوان یک عامل منفی در نظر میگیرند و در صورت وجود محتوای تکراری، ممکن است وبسایت را از طریق نادیدهگرفتن محتوای آن و عدم نمایش هیچ یک از صفحات تنبیه کنند.
2. محتوا
هر بار که از موتورهای جستجو استفاده میکنید، به دنبال محتوا هستید. بهعنوانمثال، ممکن است نیازمند اطلاعاتی مربوط به یک مشکل خاص باشید.
این محتواها میتوانند در قالبهای مختلفی ارائه شود. مثلاً، احتمال دارد مانند پستهای وبلاگ، متنی باشند و یا تصویری و ویدئویی.
به هر ترتیب، همه ی این قالبها، محتوا هستند و از نظر سئو، اینها مواردی هستند که به افزایش دیدهشدن در جستجوها کمک میکنند.
دو دلیل برای این موضوع وجود دارد:
در درجه اول، محتوا همان چیزی است که مشتریان میخواهند و فارغ از جنس چیزی که به دنبال آن هستند، این محتوا است که آن را ارائه میدهد و هرچه میزان بیشتری از آن را منتشر کنید، شانس شما برای نمایش داده شدن در جستجو بیشتر میشود.
همچنین، موتورهای جستجو از محتوا برای تعیین نحوه رتبهبندی صفحه استفاده میکنند. این همان ایده وجود ارتباط میان محتوای یک صفحه و موضوع جستجو شده است که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم.
روباتهای موتورهای جستجو، هنگام بررسی یک صفحه، موضوع آن را تعیین میکنند. تجزیهوتحلیل عناصری مانند طول صفحه یا ساختار آن به آنها در ارزیابی کیفیت کمک میکند. بر اساس این اطلاعات، الگوریتمهای جستجو میتوانند جستجو فرد را با صفحاتی که بیشترین ارتباط را با آن دارند، مطابقت دهند.
فرایند بهینهسازی محتوا با تحقیق کلمات کلیدی آغاز میشود.
کلمات کلیدی تحقیق
سئو به معنای جذب بازدیدکننده به سایت نیست. شما میخواهید افرادی را جذب کنید که به آنچه شما میفروشید نیاز دارند و میتوانند در آینده تبدیل به مشتری تبدیل شوند.
و این تنها در صورتی امکانپذیر است که در کلمات کلیدی که افراد هنگام جستجو استفاده میکنند رتبه بگیرید. در غیر این صورت، هیچ شانسی وجود ندارد که شما را پیدا کنند.
به همین دلیل است که کار سئو با پیبردن به عباراتی که خریداران بالقوه در موتورهای جستجو وارد میکنند، آغاز میشود.
این فرایند معمولاً شامل شناسایی اصطلاحات و موضوعات مرتبط با کسبوکار شما و سپس، تبدیل آنها را به کلمات کلیدی اولیه است و در نهایت، باید با انجام تحقیقات گسترده، اصطلاحات مرتبطی که مخاطبینتان از آنها استفاده میکنند را بیابید.
با بهدستآمدن لیستی از کلمات کلیدی، مرحله بعدی بهینهسازی محتوا است. در سئو به این کار، بهینهسازی داخلی (on-page optimization) یاد میکنند.
بهینهسازی داخلی
بهینهسازی داخلی که سئوی داخلی نیز نامیده میشود، تضمین میکند که:
الف) موتورهای جستجو موضوع و کلمات کلیدی صفحه را بفهمند
ب) بتوانند آن را با جستجوهای مرتبط مطابقت دهند.
توجه داشته باشید که، اگرچه بخش عمدهای از کار سئو داخلی روی کلماتی که استفاده میکنید متمرکز است، اما بهینهسازی برخی از عناصر کدنویسی را نیز در بر میگیرد.
شاید در مورد برخی از آنها شنیده باشید، مانند برچسبهای متا که برچسبهای عنوان و توضیحات متا دو مورد از محبوبترین آنها هستند. اما تعداد بیشتری از آنها وجود دارد. در اینجا لیستی از مهمترین اقدامات بهینهسازی داخلی را بررسی میکنیم.
ولی قبل از آن، خوب است در روی یک نکته تأمل کنیم.
ازآنجاکه محتوای غالب در اکثر وبسایتها، وبلاگ است، وقتی از این عوامل صحبت میکنیم، تمرکزمان بر روی سئوی وبلاگ است، یعنی بهینهسازی پستهای وبلاگ برای کلمات کلیدی مرتبط. بااینحال، همه این توصیهها برای سایر صفحات نیز به همان اندازه معتبر است.
الف) بهینهسازی کلمات کلیدی
ابتدا اطمینان حاصل کنید که گوگل متوجه میشود که صفحه شما میخواهد برای چه کلمات کلیدی رتبه بگیرد. برای دستیابی به این هدف، مطمئن شوید که حداقل کلمه کلیدی اصلی را در موارد زیر وارد کردهاید:
عنوان پست: در حالت ایدهآل، آن را در نزدیکی شروع عنوان قرار دهید. گوگل ارزش بیشتری در آغاز تیتر برای کلمات قائل است.
آدرس وبسایت (URL): آدرس وبسایت شما باید شامل کلمه کلیدی باشد. در حالت ایدهآل، بدون هیچچیز دیگری. تا جای ممکن، کلمات اضافی را حذف کنید.
برچسب: H1 در اکثر سیستمهای مدیریت محتوا، این تگ، عنوان صفحه را به طور پیشفرض نمایش میدهد. بااینحال، مطمئن شوید که پلتفرم شما از تنظیمات متفاوتی استفاده نمیکند.
100 کلمه اول (یا اولین پاراگراف) محتوا: یافتن کلمه کلیدی در ابتدای پست وبلاگ شما به گوگل اطمینان میدهد که این در واقع موضوع صفحه است.
برچسبهای عنوان و توضیحات متا: موتورهای جستجو از این دو عنصر کد برای نمایش لیست خود استفاده میکنند. آنها برچسب عنوان را به جای عنوان مطلب در فهرست جستجوی خود نمایش میدهند. توضیحات متا، توضیحات مختصری هستند که در زیر عنوان ها ارائه میشوند. بهعبارتدیگر، آنها از هر دو این موارد برای درک بیشتر موضوع صفحه استفاده میکنند.
نام فایلهای تصویری و برچسبهای ALT: به یاد دارید موتورهای جستجو چگونه تصاویر را در یک صفحه میبینند؟ فقط نام آنها را میبینند؛ بنابراین، مطمئن شوید که حداقل یکی از تصاویر دارای کلمه کلیدی در نام فایل خود باشد.
از طرف دیگر، تگ ALT عبارت است از متنی که مرورگرها بهجای تصویر نمایش میدهند (برای بازدیدکنندگان با مشکل بینایی.) بااینحال، ازآنجاکه تگ ALT در کد تصویر قرار دارد، موتورهای جستجو نیز از آن بهعنوان یک سیگنال استفاده میکنند.
همچنین، از کلمات هم معنی با کلمه کلیدی اصلی نیز استفاده کنید. گوگل و سایر موتورهای جستجو از آنها برای تعیین بهتر موضوع صفحه استفاده میکنند.
اجازه دهید این را با یک مثال سریع توضیح دهیم. فرض می کنیم کلمه کلیدی اصلی شما “ماشین” است. اما آیا منظورتان اتومبیل بوده است یا ماشینهای صنعتی؟
حال اگر گوگل عباراتی مانند کارخانه، ابزارآلات و صنعت را در متن شما ببیند، چه اتفاقی میافتد؟ متوجه میشود که محتوای شما را باید برای چه جستجوهایی نمایش دهد.
این همان کاری است که کلمات کلیدی هم معنی انجام میدهند. آنها را اضافه کنید تا مطمئن شوید صفحه شما برای جستجوهای نامربوط نمایش داده نمیشود.
ب) عوامل بهینهسازی داخلی که ارتباطی با کلمات کلیدی ندارند
سئوی داخلی فقط مربوط به کلمات کلیدی نیست. عوامل دیگری نیز وجود دارند که به اعتبار یک صفحه کمک میکنند. در پایین به برخی از آنها اشاره میکنیم:
پیوندهای خارجی: لینک دادن به صفحات خارجی مرتبط، به گوگل کمک میکند تا موضوع صفحه شما را بهتر متوجه شود. علاوه بر این، باعث ارتقای تجربه کاربری از طریق معرفی محتوای شما بهعنوان یک منبع ارزشمند میشود.
پیوندهای داخلی: این پیوندها به شما کمک میکند رتبه خود را از دو جهت افزایش دهید. اول اینکه، آنها به موتورهای جستجو اجازه میدهند صفحات دیگر را در سایت پیدا و آنها را مورد ارزیابی قرار دهند و دوم اینکه، آنها روابط معنایی میان صفحات مختلف را نشان میدهند و به موتورهای جستجو کمک میکنند ارتباط میان موضوع صفحه و عبارت جستجو شده بهتر درک کنند. بهعنوان یک قاعده ی کلی، بهتر است حداقل 2-4 پیوند داخلی در هر پست وبلاگ قرار دهید.
طول محتوا: محتوای طولانی معمولاً رتبه بهتری میگیرد، زیرا یک پست وبلاگ طولانیتر همیشه حاوی اطلاعات جامعتری در مورد موضوع است.
عناصر چندرسانهای: اگرچه وجود آنها الزامی نیست، اما عناصر چندرسانهای مانند فیلمها، نمودارها، و محتواهای صوتی میتوانند نشاندهنده کیفیت صفحه باشند. این باعث میشود خوانندگان مدت بیشتری در یک صفحه بمانند و به نوبه خود، نشان میدهد که آن محتوا ارزش مطالعه دارند.
3. لینکها
موتورهای جستجو برای ارائه دقیقترین پاسخها به کاربران، صفحاتی را که بیشترین تناسب و ارتباط با جستجوهای خود دارند و همچنین محبوب هستند را، در اولویت قرار میدهند.
دو بخش اولی که مطرح شدند (موارد فنی و محتوا) بر مرتبط بودن محتوا و جستجوها متمرکز بودند، (اگرچه باید اعتراف کنیم که برخی از عناصر آنها نیز میتوانند به افزایش اعتبار کمک کنند.)
اما لینکها به طور عمده به اعتبار منجر میشوند.
قبل از اینکه بیشتر در مورد نحوه عملکرد آنها صحبت کنیم، خوب است در اینجا منظور سئو از لینک را روشن کنیم.
بکلینک چیست؟
لینکها (که به آنها بکلینک نیز گفته میشود)، ارجاعاتی به مطالب شما از سمت وبسایتهای دیگر است. هر دفعه که وبسایتی به محتوای شما اشاره میکند و خوانندگانش را به سمت محتوای شما هدایت میکند، به سایت شما بکلینک میدهد.
گوگل از کمیت و کیفیت این لینکها بهعنوان نشانهای از قدرت وبسایت استفاده میکند. منطق پشت این کار میتواند این باشد که از نظر گوگل، مدیران وبسایتها بیشتر به وبسایتهای محبوب و باکیفیت ارجاع میدهند.
اما توجه داشته باشید که همه پیوندها یکسان نیستند. برخی موارد بیکیفیت میتوانند بر رتبه شما تأثیر منفی بگذارند.
عوامل مهم در مورد کیفیت لینکها
لینکهای باکیفیت پایین یا مشکوک، بهعنوانمثال لینکهایی که گوگل میداند عمدی ساخته شدهاند تا اعتبار یک سایت را بالاتر ببرند، ممکن است رتبه شما را کاهش دهد.
به همین دلیل است که متخصصین سئو هنگام ایجاد لینک، هدفشان صرفاً لینکسازی نیست. بلکه هدف آنها ایجاد محتوا با بالاترین کیفیت ممکن است.
طبیعتاً، درست مانند الگوریتمهای جستجو، نمیدانیم چه عواملی به طور خاص کیفیت لینکها را تعیین میکنند. بااینحال، باگذشت زمان، متخصصین سئو برخی از آنها را کشف کردند:
محبوبیت سایت لینک دهنده: لینکی که از سایتی معتبر از نظر موتورهای جستجو بیاید، قطعاً از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود. بهعبارتدیگر، لینکهایی که از وبسایتهایی میآیند که خودشان دارای لینکهای باکیفیت هستند، ارزش بیشتری دارند.
ارتباط موضوع: لینکهایی که از سایتهای با موضوع مشابه شما میآیند، دارای اعتبار بیشتری نسبت به وبسایتهای نامرتبط است.
اعتماد به دامنه: درست مانند محبوبیت، موتورهای جستجو قابلاعتماد بودن وبسایتها را نیز ارزیابی میکنند. لینکهایی که از سایتهای معتبرتر میآیند همیشه رتبه شما را بهتر تحت تأثیر قرار میدهند.
لینکسازی
در سئو، ما به فرایند بدست آوردن لینکهای جدید، لینکسازی میگویید و همانطور که بسیاری از کارشناسان سئو اعتراف میکنند، این میتواند کاری چالشبرانگیز باشد.
اگر بخواهید لینکسازی را بهخوبی انجام دهید، قطعاً به خلاقیت، تفکر استراتژیک و صبر نیاز خواهید داشت. برای ایجاد لینکهای باکیفیت، باید استراتژی لینکسازی داشته باشید و این کار سادهای نیست.
به یاد داشته باشید، پیوندهای شما باید معیارهای مختلف کیفیت را داشته باشند. علاوه بر این، موتورهای جستجو نباید متوجه شوند که آنها را عمداً ساختهاید.
در اینجا به چند استراتژی در این مورد اشاره میکنیم:
لینکهای طبیعی (ارگانیک): این پیوندها از وبسایتهایی میآیند که خودشان به محتوای شما لینکدهی کردهاند.
ارتباط گیری: در این استراتژی، برای گرفتن لینک، با سایر وبسایتها تماس میگیرید. این کار میتواند از روشهای مختلف اتفاق بیفتد. میتوانید محتوایی شگفتانگیز تولید کنید و برای معرفی آن به دیگر سایتها به آنها ایمیل بزنید و اگر دیگران محتوای شما را ارزشمند بدانند، به آن ارجاع میدهند.
پست مهمان: پستهای مهمان، مقالاتی هستند که شما در وبسایتهای دیگر منتشر میکنید. در عوض، این سایت ها به شما اجازه میدهند یک یا دو لینک به سایت خود در محتوا بگنجانید.
پروفایل سازی: بسیاری از وبسایتها فرصتی برای ایجاد لینک ارائه میدهند. پروفایلهای آنلاین مثال خوبی هستند. اغلب، هنگام تنظیم چنین پروفایلی، میتوانید وبسایت خود را نیز در آنجا لیست کنید. تمام این لینکها دارای اعتبار و ارزش بالا نیستند، اما با توجه به سهولت ایجاد آنها، ارزش پیگیری را دارند.
تجزیهوتحلیل رقابتی: متخصصین سئو معمولاً بکلینکهای رقبای خود را به طور مرتب تجزیهوتحلیل میکنند تا بتوانند سایتهایی را که میتوان در آنها لینکسازی انجام داد شناسایی کنند.
نحوه نظارت و پیگیری نتایج سئو
تنظیمات فنی، محتوا و لینکها برای ورود یک وبسایت به نتایج جستجو بسیار مهم هستند. اما نظارت بر همهٔ این فرایندها، به بهبود بیشتر استراتژی شما کمک میکند.
اندازهگیری موفقیت سئو به معنای ردیابی دادههای مربوط به ترافیک، تعامل کاربر و لینکها است. در اینجا رایجترین شاخصهای کلیدی عملکرد را آوردهایم:
- رشد ترافیک ارگانیک
- رتبه در کلمات کلیدی (مربوط به برند و غیر برند)
- نرخ تبدیل از ترافیک ارگانیک
- میانگین زمان حضور کاربر در صفحه و نرخ پرش
- لندینگ پیجهایی که جذب ترافیک ارگانیک دارند
- تعداد صفحات فهرستبندی شده توسط موتورهای جستجو
- میزان رشد لینکها (شامل پیوندهای جدید و خراب)
سئوی محلی
تا اینجای بحث، متمرکز بر کسب رتبه در نتایج جستجو بهطورکلی بودیم. اما اگر شما یک کسبوکار محلی را اداره میکنید، گوگل همچنین به شما این امکان را میدهد آن را به طور خاص در معرض مشتریان محلی بالقوه خود قرار دهید و برای این کار باید از سئوی محلی استفاده میکنید.
97٪ مشتریان از موتورهای جستجو برای یافتن اطلاعات محلی استفاده میکنند. آنها به دنبال پیشنهاد و همچنین آدرسهای تجاری خاص هستند.
نکتهٔ مهمتر این است که، آنها بر اساس این اطلاعات تصمیم میگیرند و عمل میکنند: 75 درصد کاربران در بازه ی 24 ساعت پس از جستجوی خود، از فروشگاه یا محل شرکت محلی بازدید میکنند.
اما آیا سئوی محلی با آنچه تاکنون در موردش صحبت کرده ایم متفاوت است؟
بله و خیر.
موتورهای جستجو برای رتبهبندی محلی و جهانی اصول مشابهی را دنبال میکنند. اما باتوجه به اینکه آنها به برخی سایتها برای نتایجی خاص و مبتنی بر مکان رتبه میدهند، باید برخی عوامل رتبهبندی دیگر را نیز تجزیهوتحلیل کنند.
نتایج جستجوی محلی نیز متفاوت هستند:
- آنها فقط برای جستجوهایی که به دنبال اطلاعات محلی هستند، ظاهر میشوند (بهعنوانمثال، “رستوران نزدیک من”)
- موتورهای جستجو، کاربران تلفنهای هوشمند را هدف قرار میدهند زیرا جستجوهای محلی بیشتر در دستگاههای تلفن همراه انجام میشود.
توجه داشته باشید که این نتایج، هیچ پیوندی به هیچ محتوایی ندارند. بلکه، آنها لیستی از رستورانهای منطقه، نقشهای برای نشاندادن مکان آنها و اطلاعات اضافی در مورد هرکدام را شامل میشوند:
نام کسبوکار
شرح
تصویر
ساعات کار
رتبه ی ستاره
نشانی
اغلب، آنها شمارهتلفن یا آدرس وبسایت شرکت را نیز شامل میشوند.
همه این اطلاعات در ترکیب با یکدیگر به مشتریان کمک میکند تا کسبوکار مورد نیازشان را انتخاب کنند. همچنین به گوگل این امکان را میدهد تا نحوه رتبهبندی آنها را تعیین کنند.
عوامل رتبهبندی جستجوی محلی
هنگام تجزیهوتحلیل وبسایتهای محلی، گوگل به موقعیت مکانی کاربر میپردازد. با افزایش جستجوهای محلی حاوی عبارت “نزدیک من”، طبیعی است که گوگل سعی کند ابتدا نزدیکترین مشاغل را ارائه دهد.
کلمات کلیدی برای سئو محلی نیز ضروری هستند. همچنین، برای بهینهسازی داخلی، وجود نام شرکت، آدرس و شمارهتلفن نیز اهمیت دارد.
گوگل، اعتبار جستجوهای محلی را تنها با لینکها ارزیابی نمیکند. نظرات و استنادات (ارجاع به آدرس یک شرکت تجاری یا شمارهتلفن آنلاین) نیز در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است.
در نهایت، اطلاعاتی که یک کسبوکار در Google My Business (پلت فرم گوگل برای مدیریت لیستهای مشاغل محلی) وارد میکند، نقش مهمی در رتبهبندیها دارد.
موارد فوق همه ی آنچه در سئوی محلی است را شامل نمیشوند. اما اگر میخواهید کسبوکار شما در جستجوی محلی رتبه خوبی داشته باشد، باید این موارد را بهینهسازی کنید.
سئو کلاهسیاه چیست؟
آخرین جنبه سئو که میخواهیم معرفی کنیم، چیزی است که امیدواریم هرگز وسوسه نشوید از آن استفاده کنید.
زیرا، اگرچه ممکن است جذاب به نظر برسد، اما استفاده از آن معمولاً به مجازات شما توسط موتورهای جستجو ختم میشود.
هدف سئوی کلاهسیاه، دستکاری الگوریتمهای موتورهای جستجو با استفاده از استراتژیهایی خاص است. متداولترین تکنیکهای کلاهسیاه شامل استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی، پنهان کردن کلمات کلیدی (بهطوریکه فقط در کدها وجود دارند و تنها برای موتورهای جستجو قابلمشاهده هستند) و خرید لینک هستند.
بنابراین، چرا برخی از سئو کلاهسیاه استفاده میکند؟
زیرا در اغلب موارد، رتبهگیری یک سایت طبق دستورالعملهای گوگل زمان زیادی میبرد.
بهعنوانمثال، استراتژیهای کلاهسیاه به شما امکان میدهد از پیچیدگی لینکسازی بکاهید. پرکردن یک متن با کلمات کلیدی شما را قادر میسازد بدون نیاز به ایجاد محتوای بیشتر، در بسیاری از کلمات کلیدی رتبه بگیرید.
اما همانطور که گفته شد، اگر گوگل متوجه این موضوع شود، بهاحتمال زیاد، سایتتان به طور کامل از لیستهای جستجو حذف میشود.
دلیل پرداختن به سئوی کلاهسیاه در اینجا این است که بدانید هیچ راه میانبری در سئو وجود ندارد. باید مراقب استراتژیهای وسوسه انگیزی که ممکن است توسط برخی به شما ارائه شود باشید.
سخن آخر
بدون قراردادن فعال محتوای خود در نتایج جستجو، شاید هیچ کسبوکاری نتواند مدت زیادی به فعالیت خود ادامه دهد.
با افزایش بازدید، میتوانید بازدیدکنندگان بیشتر، و طبیعتاً، نرخ تبدیل و فروش بیشتری داشته باشید و این ارزش زمانی را که صرف متخصص سئو شدن میکنید دارد.
همراه ما باشید در سایت آکادمی گروه نرم افزاری محک برای آشنایی بیشتر با مفاهیم کلی بازاریابی.
منبع: Hubspot