راهنمای جامع روابط‌ عمومی در سال 2021

آیا به دنبال گسترش تأثیر کسب‌وکار خود هستید؟ آیا می‌خواهید برند خود را در معرض افراد جدیدی قرار دهید که احتمالاً به محصول یا خدمات شما علاقه‌مند هستند؟

به دنیای روابط‌ عمومی خوش آمدید.

روابط‌ عمومی، نحوه ارتباط یک شرکت با دیگران که می‌تواند شامل مشتریان، شرکا، روزنامه‌نگاران، نیکوکاران، سیاستمداران و عموم مردم باشد را تعریف می‌کند. همه کسب‌وکارها صرف‌نظر از اندازه و صنعتشان به روابط‌عمومی نیاز دارند.

چرا؟

زیرا امروزه مشتریان می‌خواهند به برندهایی که با آن‌ها تجارت می‌کنند اعتماد کنند و هیچ‌چیز مانند روابط‌ عمومی باعث ایجاد و تقویت اعتماد نمی‌شود.

 

روابط‌ عمومی چیست؟

روابط‌ عمومی (PR)، روشی است که طی آن، سازمان شما از کانال‌های رسانه‌ای برای ارتقا و بهبود وجهه ی عمومی خود استفاده می‌کند. روابط‌عمومی همچنین فرایند مدیریت برند و ارتباطات سازمان شما است، به‌ویژه در مواقع بحران.

روابط‌عمومی، روشی است که برندها، گسترش اطلاعات خود را مدیریت می‌کنند و از این نظر مشابه برندسازی است. اما تفاوت اصلی این است که روابط‌ عمومی بر ارتباطات و شهرت متمرکز است، درحالی‌که نام تجاری بر عناصر بصری مانند لوگوها، وب‌سایت‌ها و عناصر بازاریابی متکی است.

برندها، روابط‌ عمومی یا ارتباطات و شهرت خود را از طریق کانال‌های رسانه‌ای مختلف مدیریت می‌کنند.

 

انواع رسانه: شخصی، پولی، اکتسابی

انواع روابط‌عمومی را که به‌زودی مرور خواهیم کرد، می‌توان به سه دسته اصلی تقسیم کرد: رسانه‌های شخصی، پولی، اکتسابی.

هرکدام از این انواع، به دنبال هدفی یکسان یعنی ایجاد شهرت مثبت برای برند هستند، اما برای رسیدن به آن از استراتژی‌های متفاوتی استفاده می‌کنند.

استراتژی‌های روابط‌عمومی شما باید هر سه مورد را شامل شود، زیرا هرکدام از راه‌های مختلفی برای کسب بازدید و ایجاد تعامل و اعتماد میان مخاطبان استفاده می‌کنند.

 

رسانه شخصی

رسانه‌های شخصی، محتواهایی هستند که کسب و کار شما کنترل می‌کنند. معمولا، این استراتژی برای مشاغلی است که به دنبال ایجاد یک کمپین روابط‌عمومی هستند.

مسلماً، این نوع رسانه، مهم‌ترین نوع رسانه مرتبط با روابط‌عمومی است، زیرا شما بر خلاف دو تاکتیک رسانه‌ای دیگر، کنترل کامل بر روی آن دارید.

رسانه‌های شخصی شامل این موارد هستند:

پست‌های شبکه‌های اجتماعی

مطالب وبلاگ

صفحات سایت

خبرنامه‌های ایمیل

 

رسانه‌های شخصی، به‌عنوان رکن اصلی فعالیت روابط‌عمومی شما عمل می‌کنند. وقتی دیگران در مورد برند یا محصولات شما می‌نویسند، احتمالاً در پوشش خود به رسانه‌های متعلق به شما ارجاع‌دهی می‌کنند (یعنی به آنها لینک می‌دهند).

 

رسانه پولی

پرداخت هزینه برای تبلیغ محتوا در دنیای بازاریابی چیز غیرمعمولی نیست و روابط‌عمومی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

رسانه پولی به معنی پرداخت هزینه برای انتشار محتوای شما اشاره دارد و یک روش استاندارد برای ترویج رسانه‌های شخصی است.

 

رسانه‌های پولی شامل موارد زیر است:

 

تبلیغات رسانه‌های اجتماعی

بازاریابی اینفلوئنسرها

پرداخت کلیکی (PPC)

 

اختصاص بودجه برای تقویت محتوای روابط‌عمومی، به طور فزاینده‌ای رو به افزایش است. ازآنجایی‌که اکثر پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی، بازدیدهای ارگانیک به حساب‌های تجاری را کاهش می‌دهند، رسانه‌های پولی یک راه فوق‌العاده برای مطمئن شدن از این موضوع است که محتوای شما در مقابل افرادی که می‌خواهید قرار می‌گیرد.

 

رسانه‌های اکتسابی

رسانه‌های اکتسابی، ابزارهایی برای افزایش گفتگو پیرامون برند شما میان مردم هستند. این منجر به تبلیغات دهان‌به‌دهان شده و مسلماً بهترین تاکتیک روابط‌عمومی برای ایجاد شهرت است.

رسانه‌های اکتسابی را به‌راحتی نمی‌توان به دست آورد و این کار نیازمند ثبات و سخت‌کوشی زیادی است و به همین دلیل به آن‌ها “اکتسابی” می‌گویند.

 

رسانه‌های کسب شده شامل:

مطرح‌شدن در اخبار مربوط به صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید و همچنین نظرات

نظرات مثبت و تمجیدهایی مشتریان از شما در شبکه‌های اجتماعی

کسب رتبه ی بالا در موتورهای جستجو

 

تمام این رسانه‌ها، راه‌هایی برای استفاده از روابط‌عمومی برای ایجاد آگاهی از نام تجاری، تولید سرنخ مشتری (لید) و تبدیل آن سرنخ‌ها به مشتری هستند، درست مانند بازاریابی. اکنون، بیایید تفاوت این دو را موردبحث قرار دهیم.

 

روابط‌ عمومی در مقابل بازاریابی

روابط‌ عمومی و بازاریابی در اقدامات و تاکتیک‌های خود مشابه هستند، اما اهداف آنها کاملاً متفاوت است. هدف اصلی روابط‌ عمومی، بهبود وجهه و شهرت برند شماست. از سوی دیگر، هدف اصلی بازاریابی، افزایش فروش است.

برخلاف بازاریابی، روابط‌ عمومی همیشه تأثیری بر فروش ندارد. روابط‌عمومی معمولاً به طور غیرمستقیم محصولات یا خدمات شما را از طریق فعالیت‌هایی مانند انتشار بیانیه‌های مطبوعاتی و سخنرانی در رویدادهای مرتبط تبلیغ می‌کند.

مردم محصول نمی‌خرند، بلکه برند می‌خرند. به همین دلیل، استفاده از روابط‌ عمومی و بازاریابی در کنار هم، بهترین نتایج را به همراه دارد: معمولاً، شخصی در نتیجه تلاش‌های روابط‌ عمومی شما با برند شما ارتباط برقرار می‌کند و در نتیجه تاکتیک‌های بازاریابی شما به مشتری تبدیل می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهند که داشتن انسجام و ثبات در برند، می‌تواند منجر به افزایش درآمد بیش از 20 درصد شود. شما می‌توانید با ترکیب استراتژی‌های روابط‌ عمومی و بازاریابی خود نتایج مشابهی را مشاهده کنید.

 

اکنون، بیایید در مورد انواع روابط‌ عمومی که ممکن است هنگام تبلیغ سازمان خود و مدیریت شهرت خود از آن‌ها استفاده کنید، بحث کنیم.

 

 

استراتژی ها و تاکتیک های روابط‌ عمومی

 

استراتژی ها و تاکتیک های روابط‌ عمومی

 

رویدادهای تجاری

رویدادهای تجاری، فرصت‌های خوبی برای بازاریابی محصولات یا خدمات شما و معرفی نام تجاری‌تان هستند. رویدادها همچنین فرصت‌های مهمی برای فروش هستند، خواه به میزبانی شرکت شما باشند یا در آن‌ها شرکت کنید. رویدادها به شما فرصتی می‌دهند تا با مشتریان احتمالی ملاقات کنید و مشتریان فعلی را به‌صورت رودررو خوشحال کنید.

سخنرانی در رویدادها همچنین برای افزایش آگاهی از برند و رهبری فکری و همچنین به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات مبتنی بر داده که می‌تواند به ارتقای برند شما کمک کند، مفید است.

 

روابط اجتماعی

روابط اجتماعی، به ایجاد روابط مثبت با جامعه محلی در اطراف کسب‌وکار شما اشاره دارد. این می‌تواند شامل کارهای خیریه، کمک‌های مالی، تخفیف‌های ویژه یا هر چیزی باشد که رابطه قوی با جامعه ایجاد کرده و وفاداری مشتری را تقویت می‌کند.

 

مسئولیت اجتماعی و شرکتی

مسئولیت اجتماعی و شرکتی شبیه به روابط اجتماعی است، اما تأکید بیشتری بر رویه‌های اخلاقی تجارت، مسئولیت‌های زیست‌محیطی و بشردوستانه در سطح محلی، منطقه‌ای و جهانی دارد. این یک حوزه حیاتی از روابط‌عمومی است زیرا به طور مستقیم بر درک عمومی از برند شما تأثیر می‌گذارد.

 

مدیریت بحران

مدیریت بحران عبارت است از تصدیق، مدیریت و تلاش برای معکوس کردن ارتباطات منفی و ادراک پیرامون یک بحران تجاری است. هر چیزی که می‌تواند اعتبار برند شما را به خطر بیندازد یا از بین ببرد، باید از طریق روابط‌عمومی رسیدگی شود.

مدیریت بحران یک کارکرد مهم روابط‌عمومی است و باید به‌سرعت، به طور مداوم و استراتژیک مدیریت شود. با استفاده از ابزارهای روابط‌عمومی خاص، می‌توان از طریق نظارت بر گفتگوهای آنلاین و بررسی کیفیت هرگونه مطالب بازاریابی یا تبلیغاتی که ممکن است سوءتفاهم یا سوءتعبیر شود، از بحران جلوگیری کرد.

 

روابط کارمندان

روابط کارکنان که به‌عنوان روابط‌عمومی داخلی نیز شناخته می‌شود، تمرین برقراری ارتباط با کارکنان و ایجاد ذهنیت در مثبت کارکنان نسبت شرکت است. این فرایند ممکن است شامل خبرنامه‌ها یا ارتباطات اختصاصی کارکنان، امتیازات و مزایای کارکنان، آموزش رایگان و فرصت‌های افزایش مهارت، رویدادهای قدردانی از کارمندان و همکاری با اتحادیه‌ها یا گروه‌های کارمند باشد.

 

روابط کارمندان نه‌تنها کارمندان شما را باانگیزه، سخت‌کوش و وفادار نگه می‌دارد، بلکه آنها را تشویق می‌کند تا از کسب‌وکار شما دفاع کنند – که می‌تواند هم مشتریان و هم کارمندان باکیفیت بیشتری را به همراه داشته باشد.

 

روابط رسانه ای

روابط رسانه‌ای به ایجاد روابط مثبت با روزنامه‌نگاران، نشریات و سایر رسانه‌های خبری اشاره دارد. این فرایند معمولاً شامل نوشتن بیانیه‌های مطبوعاتی، سازماندهی بیانیه‌های مطبوعاتی و برنامه‌ریزی مصاحبه‌ها می‌شود. این نه‌تنها کسب‌وکار و محصولات شما در معرض دید قرار می‌دهد، بلکه رسانه‌ها را نیز تشویق می‌کند که برند شما را به‌صورت رایگان بازاریابی کنند.

 

شبکه های اجتماعی

استفاده از شبکه‌های اجتماعی، هم به‌عنوان یک تاکتیک اکتسابی و هم یک تاکتیک پولی در نظر گرفته می‌شوند. برای اکثر شرکت‌ها، رسانه‌های اجتماعی می‌توانند ابزار مفیدی برای روابط‌عمومی (و بازاریابی) باشند و قادر هستند برای جمع‌آوری فالوور، جذب مشتری، اشتراک‌گذاری محتوا و حل بحران‌ها راهگشا باشند.

هنگامی که پستی را با مخاطبان خود به اشتراک می‌گذارید یا با مشتریان خود تعامل می‌کنید، به هرترتیب، فعالیت رسانه‌های اجتماعی شما برای عموم آزاد است. به همین دلیل است که داشتن یک استراتژی رسانه اجتماعی که ارتباطات شما را ثابت، مثبت و دقیق نگه می‌دارد بسیار مهم است.

اکنون، بیایید در مورد کسی که مسئول انواع مختلف روابط‌عمومی است، صحبت کنیم:

مدیر روابط‌عمومی

 

 

مدیر روابط‌ عمومی چه می‌کند؟

مدیران روابط‌عمومی، مسئول ساخت، اجرا و نظارت بر استراتژی‌ها و تاکتیک‌های روابط‌عمومی شما هستند. آنها معمولاً ارتباطات بحران را مدیریت می‌کنند، بیانیه‌های مطبوعاتی می‌نویسند و تیمی از دیگر متخصصان روابط‌عمومی را رهبری می‌کنند که حضور عمومی برند شما را مدیریت می‌کنند.

 

بیایید در مورد مهارت ها و وظایفی که مدیر(های) روابط‌عمومی شما باید به آن تسلط داشته باشند، صحبت کنیم.

 

 

مهارت های مدیر روابط‌ عمومی

مدیران روابط‌عمومی موفق، مجموعه خاصی از مهارت‌ها را دارند، در زیر به چند مورد مهم اشاره خواهم کرد.

 

ارتباطات عالی

یکی از تمرکزهای اصلی روابط‌عمومی، ایجاد شهرت مثبت برای کسب‌وکار شما است و در این راستا، مدیران روابط‌عمومی زمان زیادی را صرف صحبت در مورد شرکت شما در فعالیت‌های عمومی، کنفرانس‌های مطبوعاتی و رویدادهای دیگر می‌کنند. به همین دلیل، ارتباط عالی یک مهارت کلیدی برای مدیران روابط‌عمومی است.

 

مهارت های نوشتن

مدیران روابط‌عمومی همچنین باید بتوانند به‌خوبی به‌صورت مکتوب ارتباط برقرار کنند.

ازآنجایی‌که مدیران روابط‌عمومی مسئول نوشتن بیانیه‌های مطبوعاتی و اخبار مرتبط با شرکت هستند، مهارت‌های نوشتاری قوی به انتقال پیام مناسب برای تبلیغ شرکت شما کمک می‌کند. این به‌ویژه برای روابط‌عمومی آنلاین مفید است، جایی که شما نیاز به ایجاد پست‌های وبلاگ، محتوای وب‌سایت و بیانیه‌های مطبوعاتی برای به کسب توجه دارید.

 

خلاقیت

همانند بازاریابی، خلاقیت در دنیای روابط‌عمومی بسیار مهم است. مدیران روابط‌عمومی، خلاق هستند و می‌دانند که چگونه استراتژی‌ای ایجاد کنند که از بقیه متمایز باشد و این نکته ی مهمی است زیرا یک بیانیه ی منحصربه‌فرد می‌تواند باعث ایجاد روابط‌عمومی چشمگیر شود.

 

مهارت های پژوهشی قوی

روابط‌عمومی، صنعتی اجتماعی است و ممکن است افراد بدون اشاره مستقیم به برند شما در مورد آن صحبت کنند. مهارت‌های تحقیقاتی خوب به مدیران روابط‌عمومی کمک می‌کند تا این فرصت‌ها را بیابند و از آنها استفاده کنند.

مدیران روابط‌عمومی همچنین باید در هنگام برنامه‌ریزی برای استراتژی روابط‌عمومی شما، تحقیقات زیادی انجام دهند. ازآنجایی‌که آنها ممکن است به اطلاعات، آمار و داده‌های زیادی برای تقویت قدرت رسانه‌های متعلق به خود نیاز داشته باشند، مهارت‌های تحقیق قوی یک ضرورت است.

 

وظایف مدیر روابط‌ عمومی

وظایف روزانه مدیر روابط‌عمومی، بسته به صنعت شما، کمپین‌های فعال روابط‌عمومی که دارید، اندازه تیم روابط‌عمومی و سایر عوامل می‌تواند متفاوت باشد. بااین‌حال، در اینجا مواردی که اغلب وجود دارد را ذکر می‌کنیم:

 

  • نوشتن بیانیه های مطبوعاتی برای اعلام اخبار مربوط به شرکت
  • ایجاد برگه گزارشی (fact sheet) و کیت های رسانه ای در مورد شرکت برای ارسال به تیم های رسانه ای برای برندسازی
  • ارائه آموزش رسانه‌ای به تیم‌های داخلی و خارجی
  • حضور و سخنرانی در رویدادهای صنعت و نمایندگی برند در نمایشگاه‌های تجاری، رویدادهای استخدامی و غیره
  • یافتن و تجزیه‌وتحلیل پوشش‌های رسانه‌ای و تبلیغ آن محتوا از طریق کانال‌های رسانه‌ای شخصی و پولی

 

 

مدیران روابط‌عمومی همچنین مسئول پیگیری و ارزیابی فعالیت‌های روابط‌عمومی خود هستند. شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI ) زیر می‌توانند به مدیر(های) روابط‌عمومی کمک کنند تا استراتژی‌های روابط‌عمومی را تحلیل کنند و بهبود بخشند.

 

 

ارزیابی عملکرد روابط‌ عمومی: 8 شاخص کلیدی عملکرد

 

اندازه‌گیری عملکرد و تأثیر روابط‌ عمومی شما می‌تواند دشوار باشد. این شاخص‌های کلیدی عملکرد به شما کمک می‌کنند تا فعالیت‌های روابط‌ عمومی خود را پیگیری کنید و اثربخشی استراتژی روابط‌عمومی خود را تعیین کنید.

 

1. بک‌ لینک‌ها

بک‌لینک‌ها به شما کمک می‌کنند بفهمید برند شما در کجا و در چه متنی ذکر شده است. سایت‌ها از طریق زدن بک‌لینکی که نام تجاری شما را ذکر کرده‌اند، به وب‌سایت شما لینک می‌دهند و این کار را برای خوانندگان آسان می‌کند تا با کلیک کردن روی آنها از وب‌سایت شما بازدید کنند.

اما با داشتن بک‌لینک، فقط ترافیک خود را افزایش نمی‌دهید، بلکه می‌توانید رتبه ی سایت خود و سئوی آن را نیز بهبود بخشید.

 

2. نام تجاری

نام تجاری زمانی اتفاق می‌افتد که شخصی از برند شما نام می‌برد. این معیار ازاین‌جهت مهم است که به شما کمک می‌کند آگاهی از برند خود را اندازه‌گیری کنید.

ممکن است مشاهده کنید که برند شما در پوشش‌های خبری سنتی، سایر وبلاگ‌های تجاری یا شخصی، در نقدها یا در رسانه‌های اجتماعی ذکر شده است. ممکن است برخی از نام‌ها برچسب‌گذاری شوند یا پیوند داده شوند و برخی ممکن است به برند یا وب‌سایت شما پیوند داده نشوند و این به این معنی است که باید به دنبال آنها باشید. بخش ابزارهای روابط‌عمومی، بخش ابزار روابط‌عمومی را بررسی کنید.

 

3. نرخ تبدیل

گرچه اندازه‌گیری حجم مشتریان جدیدی که مستقیماً حاصل فعالیت روابط‌عمومی شما هستند کار راحتی نیست ولی قطعاً ارزش بررسی دارد.

می‌توانید با نظرسنجی از مشتریان پس از خرید و پرسیدن در مورد اینکه چگونه در مورد شما شنیده‌اند یا با استفاده از ابزاری مانند Google Analytics از مسیرهای تبدیل مشتریان خود (مثلاً مسیر آنها برای خرید) مطلع شوید.

توجه: درحالی‌که این یک معیار جالب برای ردیابی است، اگر سیلی از ترافیک را مشاهده نکردید، ناامید نشوید. به یاد داشته باشید، هدف روابط‌عمومی افزایش آگاهی از برند و انتقال ایده‌های برند شما است. بازدیدکنندگان جدید سایت همیشه می‌توانند در آینده بازگردند و خرید کنند (چون به‌واسطه ی روابط‌عمومی با برند شما آشنا شده‌اند).

 

4. اعتبار دامنه

اعتبار دامنه به رتبه‌بندی سئو وب‌سایت شما و نحوه عملکرد آن در نتایج جستجو اشاره دارد. اعتبار دامنه معیاری در بازه ی 1 تا 100 بوده برای مقایسه وب‌سایت شما با رقبا بسیار ارزشمند است. هرچه اعتبار دامنه شما بالاتر باشد، وب‌سایت شما در نتایج جستجو رتبه بهتری خواهد داشت.

اعتبار دامنه از سه عامل اصلی تشکیل شده است: لینک‌هایی که به سایت شما زده شده‌اند (بک‌لینک‌ها)، لینک‌هایی سایت شما به وب‌سایت‌های دیگر زده است و همچنین سن سایت شما. می‌توانید از روابط‌عمومی برای جذب بک‌لینک و قراردادن لینک در محتوای خود استفاده کنید.

 

5. احساس

احساس که می‌توان به آن «دیدگاه»، «نظر» یا «نگرش» هم گفته شود، نحوه ذکر شدن نام تجاری شما را می‌سنجد. گرچه ذکر نام تجاری و بک‌لینک معمولاً آگاهی از برند و سئوی شما را بهبود می‌بخشد، احساس چیزی است در مورد برند شما، نحوه ی ذکر شدن مثبت را از موارد منفی متمایز می‌کند.

احتمالاً این جمله را شنیده‌اید که “چیزی به نام تبلیغات بد وجود ندارد.” درحالی‌که نمی‌توانم موافق یا مخالف باشم، می‌توانم بگویم که آگاهی از تبلیغات منفی حداقل تمرین خوبی است. بررسی احساس می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید مخاطبان شما در مورد برند شما چه می‌گویند و اینکه آیا باید به مشکلات یا نگرانی‌ها رسیدگی کنید یا خیر.

 

6. ترافیک سایت

ترافیک سایت نشانه تلاش‌های موفق روابط‌عمومی است. اگر مردم از طریق رسانه‌های اکتسابی درباره برند شما می‌شنوند و به سایت شما مراجعه می‌کنند، این نشانه ی تلاش‌های روابط‌عمومی است.

هر زمان که کمپین‌های روابط‌عمومی اجرا می‌کنید، پس از انتشار محتوای مطبوعاتی و سایر فعالیت‌های روابط‌عمومی، ترافیک سایت خود را پیگیری کنید. از تجزیه‌وتحلیل سایت خود برای بررسی کانال‌هایی که بازدیدکننده جذب کرده‌اید، استفاده کنید (چگونه آنها به وب‌سایت شما راه یافتند) و موارد موفق را در آینده تکرار کنید.

7. تعامل در رسانه‌های اجتماعی

تعامل در رسانه‌های اجتماعی شامل چند نوع فعالیت است: بازدیدها، تعامل‌ها، لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و نظرات.

این اطلاعات، میزان آگاهی از برند و تعامل بین مخاطبان شما را نشان می‌دهد. همچنین به شما می‌گوید چه زمانی مخاطبان شما بیشترین فعالیت را دارند، به‌عبارت‌دیگر، چه زمانی باید پست بگذارید و با دنبال‌کنندگان خود تعامل داشته باشید.

 

8. به اشتراک گذاری اجتماعی

اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی با تعامل در رسانه‌های اجتماعی متفاوت است. اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی به زمانی اشاره دارد که مخاطبان شما چیزی را از وب‌سایت یا وبلاگ شما در رسانه‌های اجتماعی خود به اشتراک می‌گذارند.

این یک معیار مهم است زیرا به شما می‌گوید که مخاطبان شما به‌اندازه کافی از محتوای شما لذت می‌برند و آن را در کانال‌های اجتماعی خود بازنشر می‌کنند و بیانگر شهرت برند شما در بین مخاطبانتان است.

وقتی به اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی نگاه می‌کنید، به نوع محتوایی که اغلب به اشتراک گذاشته می‌شود توجه کنید. این به شما ایده می‌دهد که مخاطبان شما از چه چیزی بیشتر لذت می‌برند و چه نوع محتوایی بیشتر باید تولید کنید.

 

شروع به ساختن استراتژی روابط‌ عمومی خود کنید

پس از بررسی تمام این تاکتیک‌ها، ابزارها و استراتژی‌ها، آیا آماده هستید شروع کنید؟

بااین‌حال، یک چیز وجود دارد که باید در نظر داشته باشید: روابط‌عمومی یک استراتژی مداوم و مستمر است، نه یک کار یکباره. (در واقع، بهترین روابط‌عمومی شامل وظایف، تاکتیک‌ها و استراتژی‌های متعدد است.) و درست مانند بازاریابی، به نتیجه رسیدن کار ممکن است کمی طول بکشد.

اما با یک استراتژی مستحکم و سخت‌کوشی برای به گسترش شهرت شرکت خود، به‌زودی منشن‌ها، بک‌لینک‌ها و صدای عمومی بیشتری را خواهید دید و این یک راه عالی برای ایجاد یک برند به‌یادماندنی است.

 

با سایت محک آکادمی برای مطالب بیشتر همراه باشید.

 

منبع: Hubspot

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *