راهنمای جامع کمپین های بازاریابی

کمپین‌ها، باعث می‌شوند که برند و نام شرکت شما در یادها بماند. به‌طورکلی، یک کمپین شامل فعالیت‌های متمرکزی است که مصرف‌کنندگان را به سمتی مطلوب هدایت می‌کند. آنها همچنین به برندها هویت، شخصیت و احساسات می‌دهند.

کمپین‌های بازاریابی می‌توانند تأثیری بلندمدت روی مخاطبین داشت باشند، حتی وقتی که مدت زمانی طولانی از خرید و مواجه مشتریان با کمپین می‌گذرد.

در این راهنما، رویکردی واضح و مختصر برای کمپین بعدی شما ارائه می‌کنیم.

 

کمپین بازاریابی چیست؟


کمپین های بازاریابی، تلاش‌های سازماندهی شده و استراتژیکی هستند در جهت رسیدن به یک هدف خاص، از جمله افزایش آگاهی از یک محصول جدید یا گرفتن بازخورد از مشتری. آنها معمولاً هدفشان دسترسی به مصرف‌کنندگان از روش‌های مختلف است و ترکیبی از رسانه‌های متفاوت مانند ایمیل، تبلیغات چاپی، تبلیغات تلویزیونی یا رادیویی، تبلیغات کلیکی و شبکه‌های اجتماعی هستند.

کمپین های بازاریابی، شامل همه ی فعالیت‌های بازاریابی برای یک برند نمی‌شود. در واقع، کلمه “کمپین” به‌عنوان “مجموعه‌ای از عملیات مرتبط طراحی شده برای به‌دست‌آوردن یک نتیجه خاص” تعریف می‌شود.

به همین دلیل است که سیاستمداران برای بردن انتخابات و ارتش‌ها برای یک نبرد خاص کمپین می‌کنند.

کمپین‌های بازاریابی درجه یک، موضوعی ثابت را دنبال می‌کنند و یک ایده یا هدف واحد و متمرکز را ترویج می‌کنند (همان‌طور که در مورد آن بحث خواهیم کرد).

به‌عنوان‌مثال، هر تبلیغ نایکی که در مسیر کار می‌بینید یا می‌شنوید لزوماً بخشی از یک کمپین نیست. اما، اگر بیلبورد نایکی را مشاهده کردید، از کنار یک پست اینستاگرامی اسپانسر شده نایکی عبور کردید و یک ایمیل از طرف نایکی دریافت کردید و همه ی این‌ها برای یک محصول تبلیغ می‌کنند، شما قطعاً شاهد یک کمپین بازاریابی بوده‌اید.

همچنین احتمالاً کلمه “کمپین” را شنیده‌اید که هم برای بازاریابی و هم برای تبلیغات استفاده می‌شود. اما تفاوت در چیست؟

 

تفاوت های کمپین های بازاریابی و کمپین‌های تبلیغاتی


تبلیغات، جزئی از بازاریابی است. بازاریابی، شامل برنامه‌ریزی یک شرکت برای افزایش آگاهی از برند خود و متقاعدکردن مشتریان برای خرید است، درحالی‌که تبلیغات به معنی ایجاد پیام‌هایی متقاعدکننده حول این اهداف گسترده است.

یک کمپین تبلیغاتی ممکن است جنبه‌ای از یک استراتژی کمپین بازاریابی بزرگ‌تر باشد. به‌عنوان‌مثال، اگر نایکی در مورد انتشار یک محصول جدید کمپین تبلیغاتی کند، تبلیغاتی که انجام می‌دهد، بخشی از تلاش‌های بازاریابی گسترده‌تر آنها خواهد بود که ممکن است ایمیل، شبکه‌های اجتماعی و جستجوی پولی را نیز در برگیرد.

بنابراین، کمپین‌ها، تلاش‌های بازاریابی شدید و متمرکز برای رسیدن به هدفی منحصربه‌فرد هستند. علی‌رغم تعریف ساده آنها، کمپین‌های بازاریابی می‌توانند بسیار پیچیده و نیازمند تلاش‌های گسترده‌ای باشند.

 

اجزای یک کمپین بازاریابی


اجزای متعددی در برنامه‌ریزی، اجرا و بهره‌مندی از یک کمپین بازاریابی موفق نقش دارند.

اهداف و شاخص‌های کلیدی عملکرد: هدف نهایی کمپین خود را مشخص کنید، آن را کمی‌سازی کرده و مشخص کنید که چگونه نتایج را اندازه‌گیری خواهید کرد. به‌عنوان‌مثال، کمپین تولید محتوای شما ممکن است با ترافیک ارگانیک سنجیده شود، به این شکل که هر پست 1000 بازدید در ماه و 10 مخاطب جدید جذب کند و معیارها در Google Analytics اندازه‌گیری می‌شوند.

کانال‌ها: محتوا و پیام شما کجا توزیع می‌شود؟ به‌عنوان‌مثال، اگر در حال اجرای یک کمپین بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی هستید، ممکن است به طور ویژه بر روی گسترش کانال‌های مرتبط با مخاطبان خود تمرکز کنید و کانال‌هایی را که کمترین احتمال افزایش مخاطب را دارد حذف کنید.

بودجه: گرچه همه ی کمپین‌های بازاریابی نیاز به بودجه افزایشی ندارند، اما بسیاری نیازمند آن هستند. در صورت نیاز ، هزینه‌های آژانس، تبلیغات و فریلنسری را در نظر بگیرید و آن ها را در تحلیل بازگشت سرمایه کمپین خود لحاظ کنید.

قالب‌های محتوا: نوع محتوایی را که برای تقویت کمپین ایجاد خواهید کرد، تعیین کنید. واحدهای بازاریابی معمولاً چندین قالب محتوا را در یک کمپین منفرد می‌گنجانند. برای مثال، یک کمپین برندسازی می‌تواند شامل تبلیغات ویدئویی، بیانه های مطبوعاتی و پست وبلاگ مهمان باشد.

تیم: افرادی که برای انجام کار به آنها تکیه می‌کنید، چه کسانی هستند؟ قبل از شروع کمپین خود، مطمئن شوید که فهرستی از افرادی دارید که می‌توانند در زمینه کپی‌رایتینگ، ساخت وب‌سایت، طراحی، برنامه‌ریزی بودجه، ویدئو یا هر عنصر دیگری که در کمپین استفاده می‌کنید به شما کمک کنند.

طراحی: در نهایت، یک کمپین بازاریابی عالی، نیازمند یک طراحی درجه یک است. چه طراحی وب‌سایت باشد، یا یک لوگو در انتهای یک تبلیغات ویدئویی یا یک اینفوگرافیک تعاملی، مطمئن شوید که طراحی شما حرفه‌ای و متناسب با اهداف کمپین است.

 

اجزاء کمپین های بازاریابی

چگونه یک کمپین بازاریابی موفق ایجاد کنیم


ایجاد یک کمپین کامل ممکن است پیچیده باشد، اما فرایندی شفاف را شامل می‌شود اگر آن را به‌درستی انجام دهید. برنامه‌ریزی کمپین شما به‌اندازه طراحی چیزهای سرگرم‌کننده، مانند تبلیغات خلاقانه، مهم است.

قبل از ایجاد چیزی که مخاطبان شما خواهند دید، باید توجه داشته باشید که می‌خواهید وقتی آن را دیدند، یا خواندند و یا شنیدند، چه کاری انجام بدهند.

در این بخش، یک الگوی کمپین بازاریابی را آورده‌ایم. تنها کاری که باید انجام دهید این است که برای اطمینان از داشتن یک رویکرد کامل و موفق برای کمپین بازاریابی خود، به این سؤالات پاسخ دهید (تاحدامکان دقیق و عمیق).

 

برنامه‌ریزی کمپین بازاریابی

این مرحله برای اثربخشی کمپین بازاریابی شما بسیار مهم است. مرحله برنامه‌ریزی تعیین می‌کند که چگونه موفقیت را باید بسنجید و تیم و کمپین شما را در زمانی که اوضاع (به‌ناچار) به‌هم‌ریخته می‌شود هدایت می‌کند.

1. برای کمپین خود یک هدف تعیین کنید

بیایید ساده شروع کنیم. چرا این کمپین را اجرا می‌کنید؟ دوست دارید کمپین شما چه دستاوردی برای کسب‌وکارتان داشته باشد؟

اگر در تعیین هدف کمپین خود مشکل دارید، گسترده فکر کنید. به اهداف زیر توجه کنید. کدام یک بیشتر با شما هماهنگ است؟

یک محصول یا خدمات جدید را تبلیغ کنید

آگاهی از برند را افزایش دهید

بازخورد یا محتوای مشتری را جمع‌آوری کنید

درآمد کسب کنید

تعامل کاربران با خود را افزایش دهید

یک رویداد پیش رو را تبلیغ کنید

این قطعاً لیست کاملی نیست، اما به شما ایده‌هایی پیرامون برخی از اهداف کلی کسب‌وکار می‌دهد که یک کمپین می‌تواند به آنها کمک کند.

صرفاً جهت معرفی، باهدف سوم را در نظر می‌گیریم: جمع‌آوری بازخورد یا محتوا از مشتری. از این مثال در سراسر این راهنما استفاده خواهیم کرد.

اکنون، هدف کمپین خود را به یک هدف SMART تبدیل می‌کنیم. برای طبقه‌بندی به‌عنوان SMART، یک هدف باید خاص، قابل‌اندازه‌گیری، قابل دستیابی، مرتبط و در زمان مناسب باشد. اهداف SMART شما را مسئول نگه می‌دارد و هدف مشخصی را تعیین می‌کند که به سمت آن حرکت کنید.

طبق آنچه گفته شد، تبدیل هدف گسترده ی شما به یک هدف SMART این گونه خواهد بود:

 

“هدف کمپین بازاریابی من جمع‌آوری بازخورد یا محتوا از مشتری است.” (گسترده)

 

“هدف کمپین بازاریابی ما جمع‌آوری محتوای تولید شده توسط کاربران و از میان 100 مشتری از طریق یک هشتگ برندسازی شده در اینستاگرام است که خط محصول جدید ما را تا 31 دسامبر 2021 نشان می‌دهد.” (SMART)

 

هدف، خاص (محتوای تولید شده توسط کاربر)، قابل‌اندازه‌گیری (100 مشتری)، قابل دستیابی (از طریق هشتگ برندسازی شده اینستاگرام)، مرتبط (شامل خط محصول جدید) و در زمان مناسب (تا 31 دسامبر 2021) است.

همان‌طور که می بینید، هدف گسترده کمپین ما فوراً به یک هدف قابل دستیابی و عملی تبدیل شد؟ تعیین چنین اقدامات متمایزی برای یک کمپین می تواند دشوار باشد. اما گرفتن تصمیمات سخت در حال حاضر، آینده کمپین شما را بسیار آسان تر می‌کند.

 

2. چگونگی ارزیابی کمپین خود را مشخص کنید

موارد زیادی وجود دارند که می‌توانید برای ارزیابی کمپین خود از آن‌ها استفاده کنید، به‌عنوان‌مثال، «نرخ بازشدن ایمیل‌ها»، «لایک‌های جدید صفحه فیس‌بوک»، «پیش سفارش‌های محصولات».

این موارد، به اهداف کلی کمپین شما بستگی دارد. در اینجا چند نمونه از این معیارها بر اساس اهداف کلی کمپین آورده شده است.

  • برای تبلیغ محصولات یا خدمات جدید: پیش سفارش، فروش، افزایش فروش
  • برای افزایش آگاهی از برند: احساسات عمومی، منشن‌ها در شبکه‌های اجتماعی، نام‌بردن از شما در رسانه‌ها
  • برای جمع‌آوری بازخورد یا محتوای مشتری: منشن‌های اجتماعی، تعامل
  • برای ایجاد درآمد: سرنخ مشتری، فروش، فروش بیشتر
  • برای افزایش تعامل کاربر: اشتراک‌گذاری وبلاگ، اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی، تعاملات ایمیلی
  • برای تبلیغ یک رویداد پیش رو: فروش بلیط، رزرو فروشنده و منشن‌های اجتماعی

اگر کمپین شما شامل چندین تلاش بازاریابی است (مانند رسانه‌های اجتماعی، ایمیل مستقیم و تبلیغات رادیویی)، عاقلانه است که مشخص کنید، چگونه کمپین خود را در هر رسانه سنجش می‌کنید.

به‌عنوان‌مثال، فرض کنید کمپین محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) خود را در رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و وبلاگ اجرا می‌کنید.

ابتدا باید شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) خود را برای هر رسانه تعریف کنید که ممکن است به شکل زیر باشد:

  • تعاملات اینستاگرام (لایک ها و کامنت ها) و تگ های پروفایل
  • نرخ بازشدن ایمیل و نرخ کلیک
  • بازدیدهای وبلاگ، کلیک‌ها و اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی

سپس باید، KPI کمپین اصلی خود را تعریف کنید: منشن‌های هشتگ برندسازی شده اینستاگرام.

شاخص‌های کلیدی عملکرد رسانه ها نشان می‌دهند که کمپین شما چقدر به مخاطبانتان دسترسی داشته و با آن ها تعامل دارد. از طرفی دیگر، KPI اصلی به ما می‌گوید که چقدر به هدف SMART خود نزدیک هستیم.

در آخر، بیایید به سؤال دیگری فکر کنیم: “موفقیت” از نظر شرکت شما چیست؟ مطمئناً، رسیدن به یک هدف از پیش تعیین شده هیجان‌انگیز است، اما همیشه ممکن نیست. به‌غیراز رسیدن به هدف، چه چیزی برای شما موفقیت محسوب می‌شود؟ چه چیزی باعث می‌شود که احساس کنید کمپین شما ارزشمند است اگر شامل رسیدن به هدف نباشد؟

هنگام تعیین اینکه چگونه می‌توانید کمپین خود را ارزیابی کنید، ارزیابی‌های چندمرحله‌ای در طول مسیر تعیین کنید. اگر کمپین شما مستلزم افزایش آگاهی از برند است و هدف شما رسیدن به 50 منشن روابط‌عمومی تا پایان سال است، رسیدن به 10، 25 و 40 مورد را بررسی کنید.

این کار نه‌تنها به شما یادآوری می‌کند که برای رسیدن به هدف نهایی خود تلاش کنید، بلکه روحیه تیمتان را نیز تقویت می‌کند و به شما یادآوری می‌کند که سرمایه‌گذاری‌های زمانی و مالی شما در حال نتیجه دادن هستند.

 

3. مخاطب هدف خود را مشخص کنید

شاید همه ی بخش‌های یک کمپین و همه این تصمیمات در مورد طراحی و اجرای آن به یک چیز برگردد: مخاطبین شما.

اولین قدم این است که بفهمید کمپین شما چه مرحله‌ای از سفر خریدار را هدف قرار می‌دهد. آیا در تلاش برای جذب مشتریان جدید هستید یا در تلاش برای جمع‌آوری بازخورد از مشتریان فعلی هستید؟ آیا برند خود را برای کسانی که آن را می‌شناسند بازاریابی می‌کنید یا به‌طورکلی هویت برندی جدیدی را معرفی می‌کنید؟

پیام بازاریابی شما بسته به اینکه مخاطب کمپین شما در مرحله آگاهی، بررسی یا تصمیم‌گیری باشد، متفاوت خواهد بود. توجه به این نکته مهم است که یک کمپین بازاریابی باید متوازن و متناسب با مراحل مختلف سفر مشتری باشد. برای مثال، ممکن است که کمپین شما مشتریان فعلی را هدف قرار دهد، اما آگاهی از برند میان مصرف‌کنندگان جدید را نیز ایجاد کند.

در مرحله بعد، علایق مخاطبان و دغدغه‌هایشان را شناسایی کنید. در اینجا چند سؤال برای درک بهتر مخاطبانتان وجود دارد.

  • علایق عمومی مخاطبان من چیست؟ چه مجلاتی را می‌خوانند؟ چه برنامه‌های تلویزیونی را تماشا می‌کنند؟ اوقات فراغت خود را چگونه می‌گذرانند؟
  • مخاطبان من کجا آنلاین هستند؟ برای چه هدفی از اینستاگرام، فیس بوک و شبکه‌های دیگر استفاده می‌کنند؟ آیا تعامل هم دارند یا صرفاً وب‌گردی می‌کنند؟
  • چه نوع محتوایی توجه مخاطبان من را جلب می‌کند؟ آیا آنها به پیام‌های فروش مستقیم پاسخ می‌دهند یا ترجیح می‌دهند با محتوای طنز‌آمیز مواجه شوند؟
  • آنها چه نوع مشکلاتی دارند که محصول، خدمات یا نام تجاری من می‌تواند حل کند؟

آشنایی کامل با مخاطبان کمپین به شما کمک می‌کند تا با اطمینان به این سؤالات و هر سؤال دیگری که ممکن است در طول کمپین پیش بیاید پاسخ دهید.

 

4. یک مفهوم برای کمپین خود تنظیم کنید و با تیم مناسب در تماس باشید

وقت آن است که در مورد خود کمپین صحبت کنیم. در این مرحله، شما می‌دانید که چرا یک کمپین را اجرا می‌کنید، چگونه آن را اندازه‌گیری می‌کنید و چه کسی را هدف قرار می‌دهید. اکنون، بیایید در مورد اینکه این کمپین به معنای واقعی کلمه چگونه خواهد بود صحبت کنیم.

کمپین های بازاریابی درست مانند برند مربوط به خود هستند. آنها به یک مأموریت، یک‌چشم انداز و یک هویت بصری نیاز دارند. کمپین‌های بزرگ، هم به لحاظ بصری و هم خلاقانه، برگرفته از برند اصلی خود هستند، بدین معنی که آنها درعین‌حال که با برند هماهنگ هستند، هویت خود را حفظ می‌کنند.

برخی از کسب‌وکارها هنگام ایجاد عناصر کمپین خود از یک تیم داخلی استفاده می‌کنند، درحالی‌که دیگران ممکن است یک آژانس را انتخاب می‌کنند. گزینه‌ای دیگر، استخدام یک فریلنسر یا پیمانکار برای تکمیل بخش خاصی از پروژه است.

بسته به اهداف کمپین شما، توصیه می‌شود که از تیم داخلی خود شروع کنید و از آنجا روبه‌جلو حرکت کنید. آنها احتمالاً در آن بخش از تجارت شما متخصص هستند و می‌توانند در مورد آنچه کمپین شما برای موفقیت نیاز دارد صحبت کنند.

به‌عنوان‌مثال، برای شروع کمپین UGC اینستاگرام،  با یک تیم مشاور رسانه‌های اجتماعی مشورت می کنم. آنها با محتوای اینستاگرامی که عملکرد خوبی دارد و مخاطبان دوست دارند ببینند، بیشتر آشنا هستند. سپس می‌توانید کمپین را به آنها محول کنید و بخش های خلاقانه کار را به یک آژانس یا فریلنسر برون سپاری کنید.

این مرحله احتمالاً بیش‌ترین زمان را در مراحل ایجاد کمپین از شما می‌گیرد. در مرحله بعد، نحوه توزیع عناصر کمپین و ارتباط با مخاطبان خود را بررسی خواهیم کرد.

 

توزیع کمپین بازاریابی

این مرحله تماماً مربوط به بخش عمومی کمپین شما است، از جمله اینکه مخاطبان شما چه چیزی را در چه زمانی خواهند دید. اگر بخش قبل را بررسی کرده باشید، تمام پاسخ‌هایی را که برای راهنمایی در این مرحله نیاز دارید، خواهید یافت.

 

5. کانال هایی را که کمپین خود را در آنها اجرا می کنید انتخاب کنید

بیایید به این فکر کنیم که کمپین شما از چه نوع بازاریابی استفاده می‌کند. این به ذائقه مخاطبتان، بودجه، سطح تعامل با برند و سایر عوامل بستگی دارد.

به کانال‌های رسانه‌ای فعلی که برای تبلیغ شرکت خود استفاده می‌کنید نگاهی بیندازید. کدام بهترین عملکرد را دارند؟ کدام یک به شما امکان پرداخت هزینه تبلیغات را می‌دهد؟ کدام‌یک بهترین نرخ تعامل را دارند؟ مهم‌تر از همه، مشتریانتان بیشتر در کجا هستند؟

علاوه بر این، درحالی‌که استفاده از چند رسانه به‌شدت توصیه می‌شود، عاقلانه نیست که کمپین خود را در یک رسانه کاملاً جدید که تجارت شما در آن حضوری ندارد منتشر کنید؛ بنابراین، اولویت خود را آن کانال‌های بازاریابی که در آن‌ها عملکرد عالی دارید قرار دهید.

به ایده نیاز دارید؟ نگاهی به مدل PESO بیندازید و ببینید که چگونه کانال‌های توزیع را به پولی، اکتسابی، مشترک و شخصی تقسیم می‌کند.

با انتخاب دو یا سه کانال برای کمپین خود شروع کنید. به‌عنوان‌مثال، ممکن است کمپین اینستاگرام UGC خود را از طریق رسانه‌های اجتماعی (البته در اینستاگرام)، ایمیل و وبلاگ خود تبلیغ کنید. سپس برای تقویت پست‌های کمپین رسانه‌های اجتماعی خود هزینه کنید تا مخاطبین بیشتری آن‌ها را ببینند.

بسته به هدف کمپین شما، برخی کانال‌ها ممکن است منطقی نباشند. مثلاً از منظر کمپین UGC اینستاگرام، سرمایه‌گذاری در تبلیغات چاپی یا پستی منطقی نیست زیرا این کمپین کاملاً دیجیتالی است و مخاطبان بیشتر آنلاین هستند. از سوی دیگر، یک کمپین راه‌اندازی محصولات چندملیتی احتمالاً اکثر گزینه‌های رسانه‌ای بالا را شامل می‌شود زیرا می‌خواهد به گسترده‌ترین مخاطبان، چه حضوری و چه آنلاین دسترسی پیدا کنند.

به یاد داشته باشید که باید عناصر بازاریابی خود را تغییر یا گسترش دهید تا با کانال‌های رسانه‌ای که انتخاب می‌کنید مطابقت داشته باشند. تصاویر، ویدئوها و متون کمپین شما ممکن است در کانال‌های رسانه‌های اجتماعی، ایمیلی، چاپی و غیره متفاوت باشد.

در نهایت، حتی اگر یک رسانه خاص را برای انجام تبلیغات فعالانه انتخاب نکنید، می‌توانید حداقل آن را بهینه‌سازی کنید تا در آن بستر اشاره‌ای به کمپین خود کنید. به‌عنوان‌مثال، می‌توانید بخش “درباره ی ما” رسانه‌های اجتماعی خود را به‌روزرسانی کنید، امضای ایمیل خود را تغییر دهید، یک نوار اعلان هدر وب‌سایت نصب کنید و فراخوان اقدام (call to action) در پایین پستهای وبلاگ خود ایجاد کنید. این تلاش‌ها به تلاش یا منابع زیادی نیاز ندارند، اما کمپین شما را تبلیغ می‌کنند.

 

6. یک جدول زمانی برای کمپین خود تعیین کنید

این بخش در مورد زمان بندی است. تعیین یک ضرب‌الاجل برای کمپین خود (قسمت “در زمان مناسب” از هدف SMART شما) به شما ایده بسیار بهتری از زمان، چگونگی و تعداد دفعات تبلیغ آن می‌دهد.

ابتدا یک جدول زمانی کلی کمپین بسازید. در یک تقویم، تاریخ شروع و ضرب‌الاجل کمپین خود را علامت بزنید.

در مرحله بعد، به عناصر بازاریابی و کانال‌های بازاریابی تبلیغاتی که انتخاب کرده‌اید، نگاهی بیندازید. باتوجه‌به منابع انسانی و مالی خود، چند وقت یکبار می‌توانید محتوای کمپین خود را پست و تبلیغ کنید؟ برای هر کانال بازاریابی یک تقویم تبلیغاتی ایجاد کنید و پست‌های برنامه‌ریزی شده، ایمیل و غیره را در تقویم خود ترسیم کنید.

چرا باید کمپین خود را به‌صورت بصری ترسیم کنید؟ این به شما کمک می‌کند تبلیغات کمپین خود را به طور مساوی پراکنده کنید و به طور مساوی در هر رسانه منتشر کنید. همچنین این ایده را به شما می‌دهد که زمان و انرژی خود را چگونه صرف می‌کنید و متوجه ارزیابی اثربخشی کمپین خود خواهید شد.

اگر تقویم تبلیغاتی شما بسیار پر به نظر می‌رسد، نگران نباشید. شبکه‌های اجتماعی و ابزارهای زمان‌بندی ایمیل می‌توانند فشار ارسال روزانه را کاهش دهند. ابزارهایی مانند MailChimp را بررسی کنید تا به شما در برنامه‌ریزی و مدیریت تبلیغات کمپین خود کمک کنند.

مرحله تبلیغاتی به‌طورکلی در مورد ارائه کمپین شما به مخاطبان است. اما، چگونه می‌خواهید مخاطبان خود را به دنبال‌کردن هدف کمپین خود وادارید؟ در مرحله بعد، در مورد چگونگی بهینه‌سازی کمپین خود برای افزایش نرخ تبدیل مشتریان بحث خواهیم کرد.

 

تبدیل مشتریان از طریق کمپین بازاریابی شما

بنابراین، کمپین‌ها مجموعه‌ای از عملیات مرتبط هستند که برای حصول یک نتیجه خاص طراحی شده‌اند. در مورد بخش‌های طراحی و عملیات صحبت کرده‌ایم. در این مرحله (مرحله تبدیل) همه چیز درباره این است که چگونه کمپین شما می‌تواند به “نتیجه دلخواه” برسد.

 

7. مطمئن شوید که کمپین شما کاربران را به سمت یک اقدام دلخواه سوق می‌دهد

حتی اگر کمپینی مؤثر دارید و ترافیک زیادی برای شما جذب می‌کند، بازهم باید مراحل تعیین شده از قبل را بررسی کنید. منظور در اینجا همان اهداف SMART است که در ابتدا تعریف کردیم. بیایید یک‌لحظه وقت بگذاریم و آن هدف را تکرار کنیم.

برای کمپینی که در بالا به‌عنوان نمونه مطرح کردیم، هدف SMART ” جمع‌آوری محتوای تولید شده توسط کاربران و از میان 100 مشتری از طریق یک هشتگ برندسازی شده در اینستاگرام است که خط محصول جدید ما را تا 31 دسامبر 2021 نشان می‌دهد.”

این مرحله تماماً در مورد متناسب‌سازی تلاش‌ها و کانال‌های بازاریابی شما است تا مشتریان خود را به سمت تکمیل هدف موردنظر خود هدایت کنید. این کار از طریق عناصر تبدیل مشتری مانند فراخوان اقدام، صفحات فرود و فرم‌های سرنخ مشتری انجام می‌شود.

این عناصر را می‌توان به طور جداگانه یا همراه با یکدیگر مورداستفاده قرارداد، مانند ایجاد یک فرم سرنخ در صفحه فرود، یا ایجاد یک فراخوان اقدام و درخواست از مخاطبان برای پرکردن یک فرم.

 

فراخوان اقدام

تماس برای اقدام (CTA) یک درخواست مستقیم از مخاطبان شما است. این ویژگی، یک تصویر یا یک متن است که بازدیدکنندگان، سرنخ‌ها و مشتریان شما را وادار می‌کند تا اقدامی انجام دهند و قطعاً برای موفقیت کمپین شما کاملاً حیاتی است.

CTA ها سر و صدای دنیای بازاریابی و تبلیغات امروزی را از بین می برند و به مخاطبان شما یک دستورالعمل روشن می‌دهند. اما همه ی انواع CTA را نمی توان برای همه ی کمپین‌ها تجویز کرد.

CTA های کمپین تان نمی توانند به سادگی از مخاطبین بخواهند که در جهت هدف شما اقدام کنند. باید به این نکته توجه داشته باشید که مخاطبان شما چگونه از فراخوان عمل شما سود می برند و این را هنگام طراحی CTA خود بگنجانید.

اگر CTA کمپین UGC ایسنتاگرامی این عبارت باشد: «تصویری از محصول خود را با این #هشتگ ارسال کنید»، این کمپین غیرالهام‌بخش و دستوری به نظر می‌رسد. گرچه CTA ها ممکن است مستقیم باشند، اما آنها همچنین باید الهام بخش و متقاعد کننده نیز باشند.

در این مورد، یک CTA بهتر می‌تواند این باشد: “عکسی را با محصول ما و این هشتگ # به اشتراک بگذارید و در صفحه اینستاگرام و ویدئوی تبلیغاتی بعدی ما نمایش داده شوید! ”

 

صفحات فرود

صفحات فرود به کمپین شما یک‌خانه و یک مقصد می‌دهند. آنها یک فضای اختصاصی برای بازدید مخاطبان و کسب اطلاعات بیشتر در مورد کمپین شما هستند. همچنین کمپین شما را از بقیه اجزای وب‌سایت و محتوای شما متمایز می‌کنند.

صفحه فرود شما باید دارای مزایایی برای مخاطبان شما باشد، به‌ویژه ارزش منحصربه‌فردی که کمپین شما ارائه می‌دهد. فراموش نکنید که CTA خود را تکرار کنید و دقیقاً مشخص کنید که چگونه مخاطبانتان می‌توانند با آن تعامل داشته باشند. (به‌عنوان‌مثال با دانلود یا با پرکردن یک فرم).

صفحات فرود با نرخ تبدیل بالا نیز حاوی عناصری مانند لینک شبکه‌های اجتماعی، تصاویر، متن قوی و ویدئو هستند.

 

فرم‌های سرنخ مشتری

فرم‌های سرنخ، فرم‌های خوبی هستند که به جمع‌آوری اطلاعات در مورد یک بازدیدکننده اختصاص داده شده‌اند. با پرکردن فرم، بازدیدکننده به سرنخ مشتری تبدیل می‌شود. فرم‌های سرنخ برای همه کمپین‌ها ضروری نیستند (مثلاً برای کمپین اینستاگرام UGC فایده چندانی ندارند)، اما می‌توانند موارد خوبی برای اکثر کمپین‌ها باشند، مانند پیش سفارش محصول و دانلود پیشنهاد محتوا.

فرم‌های سرنخ، بازدیدکنندگان وب‌سایت ناشناس را به داده‌های قابل‌استفاده تبدیل می‌کنند که می‌توانید آنها را برای فروش و کسب اطلاعات بیشتر در مورد مخاطبان خود به کار بگیرید.

 

8. بر معیارهای مناسب نظارت کنید

معیارهای اثربخشی که شما نظارت خواهید کرد به نوع کمپین بازاریابی که اجرا می‌کنید و کانال‌هایی که انتخاب کرده‌اید بستگی دارد. این بخش صرفاً به‌عنوان یک لیست پایه عمل می‌کند تا به شما ایده دهد که چه چیزی را تماشا کنید.

همچنین، وسوسه‌انگیز است که روی معیارهایی بیهوده مانند ترافیک ایجاد شده، نرخ کلیک و نرخ جذب تمرکز کنید. افزایش در این موارد قطعاً چیز خوبی است، اما ازآنجایی‌که لزوماً نشان‌دهنده افزایش درآمد نیستند، نمی‌توانند تنها معیارهای مورداستفاده برای سنجش اثربخشی کمپین شما باشند.

در اینجا چند معیار برای تماشای هر کانال بازاریابی آورده شده است.

 

معیارهای ایمیل

نرخ کلیک

نرخ پرش

نرخ تبدیل

 

معیارهای شبکه‌های اجتماعی (پولی)

نرخ کلیک

نرخ تبدیل

هزینه هر کلیک

هزینه هر تبدیل

 

معیارهای رسانه‌های اجتماعی (ارگانیک)

تعاملات غیرفعال (لایک و اشتراک‌گذاری)

تعاملات فعال (نظرات)

دنبال‌کننده‌ها

نرخ کلیک

 

معیارهای پیشنهادی مگنت/محتوا

نرخ انتخاب کردن

هزینه نسبت به هر انتخاب

نرخ بازشدن ایمیل‌های پیگیری

نرخ تبدیل انتخاب‌ها

 

نمایش تبلیغات / معیارهای رسانه‌های پولی

هزینه هر هزار بار نمایش داده شدن

نرخ کلیک

نرخ تبدیل

هزینه هر تبدیل

 

معیارهای ایمیل مستقیم

نرخ پاسخ

هزینه هر تبدیل

میانگین درآمد به‌ازای هر تبدیل

 

معیارهای محتوا/ سئو

نرخ کلیک

نرخ پرش

زمان صرف شده در صفحه

میزان اسکرول شدن صفحه

نرخ تبدیل

 

این‌ها ممکن است معیارهای زیادی به نظر برسند (بسته به کمپین شما)، اما توجه به این اعداد می‌تواند به شما کمک کند تا کمپین خود را به طور دقیق ارزیابی کنید و درک بهتری از نحوه بهبود خود داشته باشید.

 

ارزیابی کمپین بازاریابی شما

مرحله بعد از کمپین، موفقیت شما را به‌اندازه مرحله برنامه‌ریزی تعیین می‌کند. اندازه‌گیری و تجزیه‌وتحلیل داده‌های کمپین شما می‌تواند تحلیلی منحصربه‌فرد در مورد مخاطبان، کانال‌های بازاریابی و بودجه شما ارائه دهد. همچنین می‌تواند دقیقاً به شما بگوید که چگونه کمپین بعدی خود را اجرا کنید.

 

9. اعداد و معیارهای موفقیت را تعیین کنید

موفقیت تا حد زیادی بستگی به این دارد که آن را چگونه تعریف کنید. یک روش آسان برای فهمیدن این موضوع، بررسی این است که آیا کمپین شما به هدف اولیه SMARTتان رسیده است یا نه. اگر این‌طور باشد که عالی است! در غیر این صورت نیز همچنان می‌توان آن را موفق تلقی کرد.

به‌عنوان‌مثال، اگر هدف شما افزایش بازدیدهای وبلاگ ارگانیک تا 100 هزار بوده است، هرگونه افزایش بازدید موفقیت‌آمیز تلقی می‌شود. اما بین کمپینی که موفق بوده و کمپینی که ارزشمند است تفاوت وجود دارد. یک کمپین ارزشمند، نرخ بازگشت سرمایه (ROI) خواهد داشت که متناسب با زمان و انرژی است که برای آن صرف کرده‌اید.

درحالی‌که جشن گرفتن برای هرگونه پیشرفت در پیش سفارش‌ها، سرنخ‌ها، بازدیدها یا مشارکت‌ها اشکالی ندارد، اما نباید به‌اشتباه فکر کنید که کافی است. اولین کاری که باید انجام دهید تعیین یک هدف برای کمپین خود است. پایبندی به هدف خود و متناسب‌سازی سرمایه‌گذاری‌تان با آن هدف تضمین می‌کند که کمپینتان ارزشمند است.

 

10. با داده‌های کمپین چه خواهید کرد؟

این مرحله در به حداکثر رساندن تأثیر تجاری کمپین شما کمک می‌کند. زمانی که داده‌های خود را تجزیه‌وتحلیل می‌کنید و به کار می‌برید، ارزش آن ده برابر می‌شود، این نه‌تنها به شما کمک می‌کند نتایج کمپین خود را اندازه‌گیری و ارزیابی کنید، بلکه به شما در مورد مخاطبان، روش‌های بازاریابی و موارد دیگر جهت می‌دهد.

بیایید به کمپین اینستاگرام UGC من برگردیم. قطعاً تصاویر به اشتراک گذاشته شده توسط مشتریان مفید هستند زیرا به ما کمک می‌کنند تا محتوای تولید شده توسط کاربران را برای کانال‌های اجتماعی خود جمع‌آوری کرده و محصول خود را برای دنبال‌کنندگان تبلیغ کنیم. این «داده‌ها» همچنین تحلیلی در مورد اینکه مخاطبان من چه کسانی هستند، در چه زمانی و چند وقت یکبار در اینستاگرام پست می‌کنند، از چه زبانی استفاده می‌کنند و چگونه از محصول من استفاده می‌کنند (با فرض اینکه در عکس به اشتراک گذاشته شده یکسان است) ارائه می‌کند.

ببینید چگونه «داده‌های» کمپین، ارزش بیشتری نسبت به رسیدن به هدف کمپین دارد؟ همین امر می‌تواند برای داده‌های شما نیز صدق کند. فارغ از اینکه اطلاعات سرنخ مشتری، پیش سفارش، مشارکت اجتماعی یا نرخ دانلودها را جمع‌آوری می‌کنید، داده‌ها می‌توانند شما را نه‌تنها به هدف کمپین خود برسانند، بلکه تلاش‌های بازاریابی شما را به‌طورکلی گسترش دهند.

 

در نهایت، زمانی را با تیمتان صرف بررسی کمپین خود کنید. از خود سؤالاتی بپرسید مانند:

  • چه کاری می توانست متفاوت انجام شود؟
  • چگونه توانستیم پول پس انداز کنیم؟
  • دلیل اشتباهاتی که پیش‌آمده است چیست؟
  • در مورد مخاطبان یا کانال‌های بازاریابی خود چه آموختیم؟
  • چه نوع بازخوردی می‌توانیم از شرکت‌کنندگان یا مشتریان جمع‌آوری کنیم؟

 

سخن آخر

بنابراین، کمپین‌های بازاریابی شامل اطلاعات، تصمیم‌گیری، ایده‌ها و مشاهدات زیادی است. بااین‌وجود، شاید روند ایجاد و اجرای کمپین آن‌قدرها هم فکر می‌کردید دشوار نبود، این‌طور نیست؟

کمپین های بازاریابی برای رشد یک برند و کسب‌وکار موفق، ارزشمند و ضروری هستند. کمپین‌ها، برخی از محصولات را از تلاش‌های عمومی تبلیغاتی جدا می‌کنند و مخاطبان شما را به روش‌های خلاقانه و هیجان‌انگیز درگیر می‌کنند. اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، به این فکر کنید که چه چیزی برای مخاطبانتان ارزشمند است. به‌هرحال، این مخاطبین‌اند که شریان حیاتی کمپین‌ها و شرکت شما هستند.

 

برای آشنایی بیشتر با مهم ترین و به روزترین مفاهیم بازاریابی، محک آکادمی را دنبال کنید.

 

منبع: Hubspot

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *