بازاریابی شبکه های اجتماعی: راهنمای جامع

بازاریابی شبکه های اجتماعی، می‌تواند به شما در ایجاد سرنخ مشتری، افزایش نرخ تبدیل و افزایش آگاهی از برند کمک کند.

 

شاید در فید اینستاگرام خود، متوجه پست‌ها و استوری‌های شرکت فرای (Frye) شده باشید.

پست‌های آن‌ها برند محور، خلاقانه و از نظر زیبایی‌شناختی دلپذیر هستند. همه عکس‌های آن‌ها دارای فیلتر یکسانی هستند و این منجر به انسجام و هماهنگی در پست‌ها شده و باعث می‌شود که پروفایل اینستاگرام آن‌ها حرفه‌ای، هنری و سازمان‌دهی‌شده به نظر برسد.

اکانت اینستاگرام فرای همچنین تعامل بین شرکت و فالوورها را با استفاده از یک هشتگ خاص ترغیب می‌کند تا اگر مخاطبین در صفحات خود عکسی از محصولات فرای منتشر کردند، با استفاده از این هشتگ متمایز شوند.

حساب اینستاگرام فرای نمونه‌ای عالی از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی موفق است. به طور مشخص، فرای جذاب است، ۱۹۷ هزار دنبال‌کننده خود را درگیر کرده و محصولاتشان را تبلیغ می‌کند.

اما چرا بازاریابی شبکه های اجتماعی این‌قدر مهم است؟ چرا باید زمانی را صرف ایجاد حساب‌های رسانه‌های اجتماعی برای کسب‌وکار خود کنید؟ و چگونه می‌توانید یک استراتژی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی بسازید که برای نوع خاص کسب‌وکار شما کارآمد باشد؟

در این راهنما، ما پاسخ همه این سؤالات را پوشش خواهیم داد. اما ابتدا، اجازه دهید بازاریابی شبکه های اجتماعی را تعریف کنیم.

 

بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

بازاریابی شبکه های اجتماعی، اقدامی برای ایجاد محتوا برای تبلیغ کسب‌وکار و محصولات شما در پلتفرم‌های مختلف شبکه های اجتماعی مانند فیس‌بوک، اینستاگرام و توییتر است. محتوای منحصربه‌فرد شما باید با پلتفرم خاصی که در آن به اشتراک گذاشته می‌شود تنظیم شود تا به شما در افزایش نرخ تبدیل و افزایش آگاهی از برند کمک کند.

درحالی‌که بازاریابی شبکه های اجتماعی به‌طورکلی برای رشد کسب‌وکار شما بسیار ارزشمند و مفید است (همان‌طور که در بخش بعدی خواهید دید)، استراتژی شما بر اساس اینکه مخاطبان شما وقت خود را در کدام شبکه های اجتماعی صرف می‌کنند، متفاوت خواهد بود.

قبل از اینکه به بازاریابی شبکه های اجتماعی عمیق‌تر بپردازیم، بیایید استراتژی‌ها را بر اساس پلتفرم تقسیم کنیم.

 

فیس بوک

کاربران: 1.79 میلیارد کاربر فعال روزانه در سراسر جهان

مخاطب: نسل X (متولدین 1965-1980) و هزاره‌ها (متولدین 1981-1996)

تأثیر صنعت: B2C (کسب‌وکار با مشتری)

بهترین برای: آگاهی از برند؛ تبلیغات

 

توییتر

کاربران: 186 میلیون کاربر فعال روزانه در سراسر جهان

مخاطب: هزاره‌ها (متولدین 1981-1996)

تأثیر صنعت: B2B و B2C (کسب‌وکار با کسب‌وکار و کسب‌وکار با مشتری)

بهترین برای: روابط‌عمومی؛ خدمات مشتری

 

اینستاگرام

کاربران: 1 میلیارد کاربر فعال ماهانه

مخاطب: هزاره‌ها (متولدین 1981-1996)

تأثیر صنعت: B2C (کسب‌وکار با مشتری)

بهترین برای: رسانه‌های طبیعی، پشت‌صحنه، محتوای تولید شده توسط کاربر و تبلیغات

 

لینکدین

کاربران: 675 میلیون کاربر فعال ماهانه در سراسر جهان

مخاطب: بی‌بی بومرها (متولدین  1946-1964)، نسل X (متولدین 1965-1980) و هزاره‌ها (متولدین 1981-1996)

تأثیر صنعت: B2B (کسب‌وکار با کسب‌وکار)

بهترین برای: روابط B2B، توسعه کسب‌وکار و بازاریابی اشتغال

 

یوتیوب

کاربران: بیش از 2 میلیارد کاربر وارد شده ماهانه در سراسر جهان

مخاطب: هزاره ها (متولدین 1981-1996) و سپس Generation Z (متولدین 1997 2012 )

تأثیر صنعت: B2C (کسب‌وکار با مشتری)

بهترین برای: آگاهی از برند؛ سرگرمی و ویدئوهای آموزشی

 

اسنپ ​​چت

کاربران: 249 میلیون کاربر فعال روزانه در سراسر جهان

مخاطب: در درجه اول نسل Z (متولدین 1997 2012 )

تأثیر صنعت: B2C (کسب‌وکار با مشتری)

بهترین برای: آگاهی از برند؛ تبلیغات

 

پینترست

کاربران: 416 میلیون کاربر فعال ماهانه در سراسر جهان

مخاطب: در درجه اول هزاره‌ها (متولدین 1981-1996)

تأثیر صنعت: B2C (کسب‌وکار با مشتری)

بهترین برای: تبلیغات بصری، الهام گرفتن

 

اکنون که اصول اساسی هر شبکه رسانه اجتماعی را توضیح دادیم، بیایید در مورد اینکه چرا بازاریابی رسانه‌های اجتماعی برای کسب‌وکار شما مفید است بحث کنیم.

 

 

مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا شرکت شما باید از بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده کند. چهار دلیل مهم، شامل موارد زیر هستند:

 

1. آگاهی از برند را افزایش دهید

در سال 2018، بیش از 3.2 میلیارد نفر در رسانه‌های اجتماعی در سراسر جهان وجود داشتند. باتوجه‌به تعداد بالای کاربران در شبکه های اجتماعی، می‌توانید درک کنید که چرا حضور کسب‌وکارتان در پلتفرم‌های مختلف و به‌اشتراک‌گذاری محتوای مرتبط با محصولاتتان چگونه می‌تواند به شما در بهبود آگاهی از برند کمک کند.

 

در واقع، ثابت شده است که رسانه‌های اجتماعی با افزایش تعامل، آگاهی از برند را افزایش می‌دهند. تعامل اجتماعی شامل مواردی مانند نظرات، لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و پست‌های مجدد است. رسانه‌های اجتماعی همچنین به شما کمک می‌کنند تا با هدایت ترافیک مستقیم به سایت خود، آگاهی از برند را افزایش دهید. می‌توانید این کار را با قراردادن لینک‌های مستقیم به وب‌سایت خود در پروفایل، بیو و پست‌های خود انجام دهید.

 

2. ایجاد سرنخ مشتری و افزایش نرخ تبدیل

تبلیغ و به ‌اشتراک‌گذاری محصولات شما در رسانه‌های اجتماعی یک راه ساده برای بهبود تولید سرنخ مشتری (لید)، افزایش تبدیل و افزایش فروش است، زیرا شما برای افرادی تبلیغ می‌کنید که با دنبال‌کردن حساب شما، ترجیح داده‌اند با شما ارتباط برقرار کنند.

در اینجا، چند روش‌ وجود دارد که می‌توانید از رسانه‌های اجتماعی برای تولید سرنخ مشتری بیشتر استفاده کنید.

مسابقاتی را برای بازدیدکنندگان و دنبال‌کنندگان خود ایجاد کنید تا در پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی شما شرکت کنند.

لینک‌های وب‌سایت و پیشنهادات خود را در بخش بیو پروفایل خود قرار دهید.

میزبان ویدئوهای زنده باشید تا در مورد محصولات خود خبررسانی کنید و اخبار هیجان‌انگیز پیرامون شرکتتان را منتشر کنید.

یک کمپین بازاریابی رسانه‌های اجتماعی را در یکی از کانال‌های خود اجرا کنید.

محصولات خود را از طریق پروفایل‌های اجتماعی خود بفروشید. به‌عنوان‌مثال، می‌توانید بخش “فروشگاه فیس‌بوک” یا ویژگی “خرید اینستاگرام” را در پروفایل خود فعال کنید. این ویژگی‌ها به بازدیدکنندگان و دنبال‌کنندگان شما اجازه می‌دهد تا روی محصولاتی که در پست‌ها به اشتراک گذاشته‌اید کلیک کنند تا اطلاعاتی مانند قیمت، مواد و اندازه را مشاهده کنند. سپس، بازدیدکنندگان می‌توانند به‌راحتی از طریق پلتفرم اقدام به تسویه‌حساب کرده و محصول را مستقیماً از شما خریداری کنند.

 

3. تقویت روابط با مشتریان

با ارتباط و تعامل با فالوورهای شبکه های اجتماعی خود، می‌توانید روابط پایداری بین آنها و کسب‌وکار خود ایجاد کنید. می‌توانید این کار را با تعامل با آنها در پست‌های خود، پاسخ به سؤالات و نظرات آنها و ارائه هرگونه کمکی که ممکن است به آن نیاز داشته باشند، انجام دهید.

همچنین می‌توانید از فالوورهای خود در مورد محصولاتتان و همچنین مشکلاتی که با آن‌ها مواجه هستند سؤال کنید یا هدایایی در ازای دادن بازخورد تعریف کنید و بدین‌وسیله به آن‌ها نشان دهید که چقدر برای ورودی و حمایت آن‌ها ارزش قائل هستید.

 

4. از رقبا بیاموزید

رسانه‌های اجتماعی یک راه عالی برای زیر نظر گرفتن رقبا هستند که می‌تواند شامل نظارت بر تاکتیک‌های رسانه‌های اجتماعی آنها، محصولاتی که تبلیغ می‌کنند، کمپین‌هایی که اجرا می‌کنند یا سطح تعامل آنها با دنبال‌کنندگان باشد.

 

شبکه های اجتماعی به شما این امکان را می دهند تا متوجه شوید چه چیزی برای رقبای شما موثر واقع شده است و بنابراین به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید چه چیزی را در رویکرد شرکت خود تغییر دهید. در نهایت، بررسی حساب‌های اجتماعی رقبا می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید که بازاریابی شما تا چه حدی منحصر به فرد است.

 

 

استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی

 

چگونه یک استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی ایجاد کنیم

 

اجازه دهید این مراحل را با جزئیات بیشتری پوشش دهیم تا بتوانید آنها را در کسب‌وکار خود اعمال کنید.

 

1. مخاطبان و خریداران را شخصیت شناسی کنید

اولین قدم برای ایجاد استراتژی شبکه‌های اجتماعی این است که مشخص کنید شخصیت مخاطبان و خریداران شما چگونه است تا بتوانید نیازها و علایق آنها را به‌درستی هدف قرار دهید. برای انجام این کار، در مورد افرادی که می‌خواهید به آنها دسترسی پیدا کنید و چرا و چگونه آنها را به‌عنوان یک گروه طبقه‌بندی می‌کنید، فکر کنید. به‌عنوان‌مثال، اگر شرکت شما شلوارهای مد روز می‌فروشد، ممکن است مخاطبان هدف خود را نسل هزاره (متولدین 1981-1996) که دوست دارند همیشه لباس‌های ورزشی شیک بپوشند طبقه‌بندی کنید.

با درنظرگرفتن شخصیت‌های خریدار و مخاطبان خود، می‌توانید تعیین کنید که چه محتوایی مشتریان مطلوب شما را جذب می‌کند و چگونه می‌توانید محتوایی درجه یک ایجاد کنید تا دنبال‌کنندگان خود را علاقه‌مند نگه دارید.

 

2. تعیین کنید که در کدام یک از پلتفرم های اجتماعی بازاریابی خواهید کرد

به‌عنوان یک بازاریاب شبکه‌های اجتماعی، بسیار مهم است که تعیین کنید محتوای خود را در کدام پلتفرم به اشتراک بگذارید. در مورد اینکه کسب‌وکار شما باید از کدام کانال‌های اجتماعی استفاده کند، لزوماً یک پاسخ درست یا غلط وجود ندارد و این موضوع بیشتر درمورد نیازهای مخاطبان هدف شما و جایی است که آنها تمایل دارند وقت خود را بگذرانند.

به‌عنوان‌مثال، اگر به دنبال مخاطبان هزاره ورزش‌دوست هستید، ممکن است بخواهید بیشتر تلاش‌های رسانه‌های اجتماعی خود را بر روی اینستاگرام متمرکز کنید، زیرا هزاره‌ها بیشترین بخش از کاربران را در این پلتفرم پوشش می‌دهند.

 

3. محتوای منحصر به فرد و جذاب تولید کنید

با وجود میلیاردها کاربر در شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان، شکی نیست که حداقل برخی از دنبال‌کنندگان شما (یا افرادی که نمایه شما را مرور می‌کنند) محتوای رقیب شما یا سایر مشاغل در صنعت شما را نیز دیده‌اند. به همین دلیل است که باید محتوای جذابی داشته باشید که شما را متمایز کند و به مخاطب دلیلی برای دنبال‌کردن و تعامل با برند شما بدهد.

برای داشتن خلاقیت بیشتر، محتوایی را که رقبای شما به اشتراک می‌گذارند و اینکه چگونه می‌توانید محصولات خود را به شکل منحصربه‌فرد تبلیغ کنید، در نظر بگیرید. همچنین، از ویژگی‌های ارائه شده توسط پلتفرم مورداستفاده خود استفاده کنید. به‌عنوان‌مثال، می‌توانید ویدئوهای زنده در فیس‌بوک ایجاد کنید و آخرین جزئیات را در مورد محصول خود به اشتراک بگذارید.

در نهایت، از مشتریان و مروجین فعلی خود برای کمک به تولید محتوا استفاده کنید. می‌توانید این کار را با بازنشر محتوای آنها یا تشویق آنها به استفاده از هشتگ هنگام اشتراک‌گذاری تجربیات و تصاویر خود از محصولات شما انجام دهید (شبیه به هشتگ اینستاگرام Frye که قبلاً ذکر شد).

 

4. برنامه ای برای پست های خود تنظیم کنید.

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای اطمینان از اینکه محتوای شما طبق برنامه به اشتراک گذاشته می‌شود، استفاده از روش مدیریت رسانه‌های اجتماعی است. این ابزارها به شما امکان می‌دهند تا زیرنویس بنویسید، عکس‌ها و ویدئوها را آماده کنید و پست‌ها را از قبل برنامه‌ریزی کنید. آنها همچنین به طور خودکار محتوای شما را طبق برنامه به اشتراک می‌گذارند و تمام تعاملات و تعاملات پست را برای شما نظارت می‌کنند. ابزارهای مدیریت رسانه‌های اجتماعی در زمان شما صرفه‌جویی می‌کند و به شما امکان می‌دهد بر روی کارهای دیگر خود تمرکز کنید.

 

چند وقت یکبار باید در شبکه های اجتماعی پست بگذارید؟

اکنون، ممکن است این سؤال را داشته باشید که هرچند وقت یکبار باید محتوا را در کانال‌های رسانه‌های اجتماعی خود ارسال کنید.

 

به‌عنوان یک قاعده کلی، زمانی باید در شبکه‌های اجتماعی پست منتشر کنید که محتوای باکیفیتی برای اشتراک‌گذاری داشته باشید. بدین ترتیب، می‌توانید تناوب محتواگذاری خود را متعادل کنید. اگر به‌ندرت پست می‌کنید، حتماً توسط فالوورهای خود فراموش خواهید شد. اگر زیاد پست می‌کنید، احتمالاً برای فالوورهای خود آزاردهنده خواهید شد. هر دو موقعیت به طور بالقوه می‌تواند منجر به ازدست‌دادن فالوورها و کاهش تعامل شود.

برای جلوگیری از این امر، تحقیقات و منابع زیادی وجود دارد که استانداردهای تناوب پست گذاری رسانه‌های اجتماعی را بر اساس صنعت و پلتفرم توضیح می‌دهند. هر کسب‌وکاری شرایط متفاوتی دارد؛ بنابراین، آنچه را که برای مخاطبان شما مناسب است را پیدا کنید. سپس، می‌توانید با تعداد بیشتر یا کمتر پست‌ها و همچنین فاکتورهای دیگری مانند زمانی از روز که در شبکه‌های اجتماعی پست می‌کنید، آزمایش کنید تا مشخص شود چه چیزی بالاترین سطح تعامل را فراهم می‌کند.

 

5. تأثیر و نتایج خود را تجزیه و تحلیل کنید.

یکی از مهم‌ترین جنبه‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی این است که مطمئن شوید تلاش‌های شما در رسیدن به اهدافتان موفق بوده است. برای تعیین این موضوع، باید نظارت کاملی بر همه پست‌های خود را در همه ی کانال‌ها داشته باشید. شما می‌توانید این کار را با بررسی و مدیریت معیارهای رسانه‌های اجتماعی خود انجام دهید.

 

 

شاخص های رسانه های اجتماعی

شاخص‌های رسانه‌های اجتماعی، داده‌های مربوط به موفقیت پست‌های شما و تأثیر آن‌ها بر مخاطبان و مشتریان در پلتفرم‌های مختلف است. این معیارها ممکن است شامل داده‌هایی درباره سطح تعامل، لایک‌ها، فالوها، اشتراک‌گذاری‌ها و همه تعاملات دیگر در هر پلتفرم باشد.

 

در اینجا، 10 مورد از مهم‌ترین معیارهایی که می‌توانید در نظر داشته باشید ذکر شده‌اند:

تعامل (engagement): این شامل کلیک‌ها، نظرات، لایک‌ها و پاسخ‌ها در پست‌های رسانه‌های اجتماعی شما می‌شود. همچنین انواع مختلفی از تعامل برای پلتفرم‌ها وجود دارد، مانند پست‌های “ذخیره شده” در اینستاگرام و پست‌های “پین شده” در پینترست.

نرخ بازدید یکتا (reach): تعداد افرادی که محتوای مرتبط با صفحه یا پروفایل شما را دیده‌اند، نرخ بازدید یکتا شماست.

فالوورها: این تعداد افرادی است که در پروفایل خود دارید و روی دکمه “دنبال‌کردن” شما کلیک کرده و محتوای شما را به طور مرتب در فیدهای خود مشاهده می‌کنند.

نرخ نمایش (impression) :تعداد دفعاتی است که یک پست از پروفایل یا صفحه شما دیده می‌شود، چه مخاطبان شما روی آن کلیک کنند یا نه. این اغلب زمانی اتفاق می افتد که شخصی فید خود را بررسی می کند، اما روی چیزی کلیک نمی کند.

تعداد بازدیدهای ویدئو: در فیس‌بوک، اسنپ چت، اینستاگرام یا هر کانال اجتماعی دیگری با قابلیت ویدئو، این تعداد بازدیدهایی است که هرکدام از آنها دریافت می‌کنند.

بازدید از پروفایل: تعداد افرادی که صفحه شبکه اجتماعی شما را بازکرده‌اند، تعداد بازدیدکنندگان نمایه شماست.

منشن‌ها (mentions): این تعداد دفعاتی است که اعضای مخاطبان در پست‌هایشان به پروفایل شما اشاره کرده‌اند.

برچسب‌ها: این زمانی است که مخاطبان شما نام نمایه شرکت یا هشتگ شما را به پست دیگری اضافه می‌کنند.

بازنشرها: زمانی است که یکی از مخاطبان شما بخشی از محتوای شما را در پروفایل خود پست می‌کند.

اشتراک‌گذاری‌ها: این‌ها پست‌هایی هستند که دنبال‌کنندگان و مخاطبان شما از پروفایل شما می‌گیرند و به اشتراک می‌گذارند.

 

می‌توانید با استفاده از همان تاکتیک‌هایی که برای ایجاد سرنخ مشتری (لید) و افزایش نرخ تبدیل استفاده می‌کنید، روی همه این معیارها تأثیر بگذارید، دنبال‌کنندگان اجتماعی‌تان را افزایش دهید و تعامل کلی در نمایه‌تان را بهبود بخشید. همچنین می‌توانید با صحبت‌کردن با فالوورهای خود، تگ کردن آنها در محتوا، پاسخ به سؤالات آنها، لایک کردن پست‌های آنها، تشویق آنها به استفاده از هشتگ‌های شما و به‌اشتراک‌گذاری محتوای خود، بیشتر با آنها ارتباط برقرار کنید (و همچنین می‌توانید محتواهای تولید شده توسط کاربران را بازنشر کنید).

 

چگونه شاخص های رسانه های اجتماعی را اندازه گیری کنیم؟

می‌توانید معیارهای رسانه‌های اجتماعی را به روش‌های مختلفی بررسی کنید. برای مثال، می‌توانید از ابزارهای تحلیلی که در پلتفرم‌های مختلفی وجود دارند، استفاده کنید. در اینجا به چند نمونه اشاره می‌شود:

 

تجزیه و تحلیل توییتر

تجزیه و تحلیل فیس بوک

 تجزیه و تحلیل اینستاگرام

 

همچنین ممکن است استفاده از ابزار تجزیه‌وتحلیل و ردیابی مانند Google Analytics را انتخاب کنید. اگر می‌خواهید معیارهای رسانه‌های اجتماعی و وب‌سایت خود را ردیابی کنید، این یک گزینه عالی است. در نهایت، بسیاری از سیستم‌های مدیریت رسانه‌های اجتماعی (همان‌طور که قبلاً بررسی کردیم) دارای ویژگی‌های نظارت و ردیابی به طور خودکار هستند. همه این ابزارهای تجزیه‌وتحلیل، به شما درک بهتری می‌دهند که دنبال‌کنندگان و مخاطبانتان به چه چیزی علاقه‌مندند باید چه مواردی را در نظر داشته باشید یا اصلاح کنید.

اکنون که مزایای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و نحوه ایجاد استراتژی خود را بررسی کردیم، بیایید در مورد منابع مختلف موجود برای کمک به شما در این راه صحبت کنیم.

 

بازاریابی را در شبکه های اجتماعی شروع کنید

باتوجه‌به اینکه امروزه میلیاردها نفر در رسانه‌های اجتماعی وجود دارند، به‌راحتی می‌توان فهمید که چرا بسیاری از کسب‌وکارها و بازاریابان از این کانال برای تبلیغ محصولات خود و تعامل با مشتریان استفاده می‌کنند.

اگرچه تعیین مسیر فعالیت شبکه اجتماعی شرکت شما ممکن است دلهره‌آور به نظر برسد، اما می‌توانید با درک روندهای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و استفاده از برخی از منابع موجود در مورد این موضوع، کار را برای خود ساده‌تر کنید؛ بنابراین، همین امروز کار بر روی استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی کسب‌وکار خود را آغاز کنید تا تعداد دنبال‌کننده و تعامل خود را افزایش دهید و نرخ تبدیل‌ها را بهبود بخشید.

 

با ما در محک آکادمی همراه باشید.

 

منبع: Hubspot

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *