تولید محتوا: راهنمای جامع

اولین جایی که برای یافتن پاسخ سؤالات تخصصی خود به آن مراجعه می‌کنید کجاست؟ احتمالا گوگل، درست است؟

تنها شما نیستید که گوگل را ‌ترجیح می‌دهید. موتور جستجوی گوگل به طور روزانه حدود چهار میلیارد سوال کاربران را جواب می‌دهد.

هنگامی‌که یک سوال را در نوار جستجوی گوگل تایپ می‌کنید، همه ی لینک‌هایی که در نتایج ظاهر می‌شوند حاوی محتوا هستند. شما به طور روزانه و خواه ناخواه در حال استفاده از محتوا هستید.

محتوا تبدیل به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی روزمره ما شده است، به طوری که هرگاه نیاز به اطلاعات در مورد موضوعی خاص داریم و یا به دنبال مطلبی سرگرم‌کننده می‌گردیم، سراغ محتوا می‌رویم.

محتوا به شما در جذب، درگیر کردن و کسب رضایت بازدید‌کنندگان و مشتریان کمک می‌کند و طبیعتا به کسب درآمد بیشتر برای شرکت‌تان منجر می‌شود. به عبارت دیگر، اگر به تولید محتوا نمی‌پردازید، از قافله رقبا عقب هستید.

 

تولید محتوا چیست؟

تولید محتوا شامل فرآیند ‌ایجاد ‌ایده‌ها و موضوعاتی است که منطبق بر شخصیت شناسی خریداران هستند.‌ این محتواها می‌توانند متنی یا دیداری باشند و در اشکال گوناگون مانند پست وبلاگ، ویدئو،‌ اینفوگرافیک و یا دیگر فرمت‌ها در دسترس مخاطبین قرار گیرد.

 

چرا محتوا مهم است؟

تولید محتوا یکی از مهم‌ترین روش‌های بازاریابی درونگرا است. از طریق تولید محتوا، اطلاعاتی مفید و رایگان در اختیار مخاطبین قرار می‌گیرد و‌این باعث جذب مشتریان بالقوه و همچنین مشارکت فعال و بازیابی مشتریان فعلی می‌شود.

تولید محتوای موفق، همچنین می‌تواند نرخ بازگشت سرمایه کسب‌وکار شما را نیز با ارتقا دهد، همانطور که آمار زیر نشان می‌دهد:

  • بازاریابی محتوایی، می‌تواند سه برابر روش‌های سنتی، مشتری جذب کند و 62 درصد هزینه پایین‌تری داشته باشد.
  • کسب‌وکارهای کوچک و متوسطی که از بازاریابی محتوایی استفاده می‌کنند، حدود 126 درصد بیشتر از رقبای خود مشتری جذب می‌کنند.
  • 61 درصد خریدهای آنلاین، در نتیجه‌ی خواندن مقالات وبلاگ توسط مشتری اتفاق می‌افتند.
  • شرکتهایی که به طور ماهانه بیش از 16 مقاله منتشر می‌کنند، 5 برابر ‌ترافیک بیشتری نسبت به شرکت‌های با چهار عدد مقاله یا کمتر، کسب می‌کنند.

 

استراتژی برنامه ریزی محتوا

بدون یک پلان نمی‌توان شروع به ساخت یک خانه کرد و بدون یک بیانیه‌ی رسالت نمی‌توان یک شرکت‌ ایجاد کرد. و طبیعتا، بدون یک برنامه‌ی مشخص هم نمی‌توان شروع به تولید محتوا کرد. در غیر‌این صورت، امکان انحراف از اهداف اصلی وجود دارد.

استراتژی محتوایی شامل بسیاری از موارد می‌شود، از ‌ترویج برند گرفته تا نحوه‌ی ‌ترویج محتوا و باز تعریف اهداف. در ادامه، به صورت گام‌به‌گام، بر روی فرآیند تعریف نقشه‌ی محتوایی متمرکز می‌شویم.

 

اهداف محتوایی خود را تعیین کنید

مانند کمپین‌های بازاریابی سنتی، استراتژی محتوایی هم حول محور اهداف بازاریابی شما می‌چرخد (که برخاسته از اهداف کلی سازمانی‌تان هستند).

اهداف شما می‌توانند در برگیرنده‌ی کسب بازدید بیشتر برای سایت‌تان و جذب مشتریان بالقوه‌ی بیشتر باشد. به عنوان مثال، افزایش‌ ترافیک طبیعی به میزان 25 درصد برای سه ماه ‌آینده می‌تواند یکی از ‌این اهداف باشد.

هنگامی‌ که اهداف مشخص شدند، تمام محتواهایی که تولید می‌کنید باید منطبق بر اهداف و در جهت نتیجه‌ی مطلوب باشند.

پس به طور خلاصه، ابتدا بر اهدافتان تمرکز کنید و سپس تولید محتوا را آغاز کنید.

 

 

مشتری را شخصیت شناسی کنید

طراحی استراتژی محتوایی، چیزی فراتر از تعیین نوع محتوایی است که قصد تولید آن را دارید. در درجه‌ی اول، شما باید بدانید مخاطبین‌تان چه کسانی هستند، نحوه‌ی ارتباط‌تان با آن‌ها چگونه خواهد بود و کجا می‌توانید آن‌ها را پیدا کنید.

کلید تولید محتوای درون‌گرای موفق، ‌ایجاد فضایی است که در آن مخاطبین حس کنند مستقیما در حال صحبت با آن‌ها هستید.

و تنها راه رسیدن به ‌این هدف، صمیمی‌شدن با مخاطبین و مشتریان است. برای انجام ‌این کار باید آن‌ها را خوب بشناسید، درست همانطور رفیق قدیمی‌تان ‌را می‌شناسید. باید از مشکلات آنها، دردها، چالش‌ها و‌ترس‌هایشان آگاهی پیدا کنید.

همواره به یاد داشته باشید که با افراد سروکار دارید و افراد دوست دارند با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

به طور‌ایده‌آل، هر کسب‌وکاری علاقه مند است که با تمام بازدیدکنندگان سایتش ارتباط برقرار کند، اما ‌شاید این امکان به طور کامل وجود نداشته باشد. راه حل، شخصیت‌شناسی خریدار است.

شخصیتی که ما برای خریدار تصور می‌کنیم، در واقع فردی است که تمایل داریم با محتوای خود وی را تحت تاثیر قرار دهیم. ‌این شخصیت نیمه‌واقعی، تجسمی ‌از مخاطب هدف شماست، یعنی فردی که در معرض پیام شما قرار خواهد گرفت و تبدیل به مشتری‌تان می‌شود.

شخصیت‌شناسی خریدار، تا حد زیادی نیازمند تحقیق است. علاوه‌بر‌این، چاشنی کردن کمی ‌حدس و گمان هم گاهی نیاز است. نتیجه‌ی نهایی، به دست آمدن تصویری واضح از فردی است که قصد جذبش را دارید و قرار است مخاطب محتوای‌تان باشد.

 

مسیری که مشتری طی می‌کند را بشناسید

هنگامی‌که سردرد دارید، اولین کاری که احتمالا انجام می‌دهید، پی‌بردن به علت آن است. ممکن است دچار کم‌آبی شده باشید، به کافئین نیاز داشته باشید و یا بیمار شده باشید. پس از تشخیص مشکل، به سمت راه حل می‌روید: نوشیدن آب، یک فنجان اسپرسو، یا خوردن دارو. در مرحله‌ی بعد، از میان راه‌حل‌های موجود، انتخاب می‌کنید: آب شیر یا آب معدنی، قهوه ی استارباکس یا پیتر، و استامینوفن یا آسپرین.

این مسیر، خیلی مشابه مسیری است که مشتری طی می‌کند. تمام مشتریان بالقوه شما، از فرآیندی مشخص به یک راه حل می‌رسند.

شما باید اطمینان حاصل کنید که برای هر مرحله‌ای که مشتری در آن قرار دارد، محتوایی متناسب ‌ایجاد می‌کنید و هر مخاطبی که وارد سایت‌تان می‌شود، اطلاعاتی مرتبط و مفید دریافت می‌کند.

علاوه‌براین، نیاز است که قالب و فرمتی که برای محتوای خود انتخاب می‌کنید، با مرحله‌ای که مخاطب در آن قرار دارد سازگاری داشته باشد. بازدیدکننده‌ای که در مرحله‌ی آگاهی قرار دارد، به معرفی محصولات شما نیاز ندارد، بلکه شاید یک چک‌لیست یا یک مقاله‌ی وبلاگ بیشتر به او در تشخیص مشکلش کمک کند.

مشتریان بالقوه‌ای که در مرحله‌ی تصمیم‌گیری هستند، لزوما به دانستن تمام راه‌حل‌های ممکن نیاز ندارند و چیزی که می‌خواهند، مشاهده‌ی دمو و معرفی درست محصول شماست و ‌اینکه مطمئن شوند با بهترین راه حل مواجه هستند.

در پایین، به بهترین قالب‌های ارائه‌ی محتوا در هر مرحله از مسیری که مشتریان طی می‌کنند، اشاره می‌کنیم:

آگاهی: پست وبلاگ، چک لیست، انفوگرافیک، کتاب الکترونیکی، بازی و آزمون.

بررسی: پادکست، وبینار، ماتریکس مقایسه

تصمیم گیری: دمو، نسخه‌ی آزمایشی رایگان، راهنمای محصول، مشاوره، کد تخفیف

 

یک سنجش محتوا انجام دهید

انجام یک سنجش محتوایی جامع، بدون شک به سود واحد بازاریابی‌تان است، صرف نظر از ‌این که ممکن است برای مدتی به تولید محتوا بدون برنامه پرداخته باشید و یا ‌اینکه استراتژی محتوایی مشخص داشته‌اید.

البته ‌این احتمال وجود دارد که محتواهایی که بدون برنامه تولید کرده‌اید هم در چهارچوب برنامه‌ی محتوایی فعلی‌تان قرار داشته باشند و لزوما نیازی نیست تمام محتواهای قبلی را تغییر دهید.

ارزیابی محتوایی در درجه اول شامل بررسی تمام محتواهایی است که تاکنون تولید کرده‌اید. و در مرحله‌ی بعد، طبقه‌بندی آن‌ها در قالب برنامه‌ی محتوایی است که مشخص کرده‌اید.

این فرآیند شاید نیازمند بازنویسی متون و همچنین پرکردن خلاء‌هایی باشد که در محتوا وجود دارد.

 

انتخاب فرمت مناسب

در‌این مرحله، مفهوم شخصیت‌شناسی مخاطب را باید در نظر داشته باشید. فرمتی که برمی‌گزینید، از پست وبلاگ و ویدئو گرفته تا کتاب الکترونیکی و پادکست، باید در بالاترین سطح از هماهنگی با شخصیت مخاطب‌تان باشد.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که نیازی نیست همواره متکی بر یک نوع فرمت خاص از محتوا باشید. بلکه باید بتوانید در هر قالب و فرمتی که نیازها ‌ایجاب می‌کنند، به تولید محتوا بپردازید. به عنوان مثال، شاید تولید یک سری پادکست، تاکتیکی جالب برای بازاریابی باشد، اما اگر منابع لازم برای‌ این کار را ندارید بهتر است راه دیگری را انتخاب کنید.

 

سوالات زیر را به عنوان راهنمایی برای انتخاب فرمت محتوای خود، به یاد داشته باشد:

  • این محتوا برای کدام یک از مراحلی که مشتری در آن قرار دارد مناسب است؟
  • استفاده از ‌این محتوا برای مخاطب چقدر آسان است؟
  • مخاطبین‌تان زمان آنلاین‌شان را چگونه و بیشتر در کجا سپری می‌کنند؟
  • بیشتر چه نوع فرمتی را می‌توانید به طور پیوسته تولید کنید؟
  • آیا قادر هستید محتوای خود را با کیفیت رقابتی تولید کنید؟

 

ترویج محتوا

اگر محتوای باکیفیتی تولید می‌کنید ولی کسی آن را نمی‌بیند، پس فایده‌ی ‌این کار چیست؟

در دنیای ‌ایده‌آل، پس از ‌اینکه محتوای خود را منتشر می‌کنید، تعداد زیادی مخاطب به سایت‌تان مراجعه می‌کنند. اما در واقعیت، به ویژه هنگامی ‌که تازه وارد هستید، نیاز دارید تا مخاطبین را تشویق و یا حتی گاهی به سمت محتوای خود هدایت کنید.

دقیقا به‌ این دلیل است که‌ ترویج محتوا هم به اندازه داشتن یک استراتژی محتوایی حائز اهمیت است. برنامه‌ی‌ ترویجی شما باید بر اساس شخصیت‌شناسی مخاطبین باشد. مخاطبین‌تان، زمان آنلاین‌شان را در کجا سپری می‌کنند؟ در چه موقعی از روز از پلتفرم‌هایی خاص استفاده می‌کنند؟ چند وقت یکبار می‌خواهند که محتوای شما را مشاهده کنند؟ چگونه می‌خواهند از محتوای شما استفاده کند؟

ترویج محتوا در بستر رسانه‌های مختلف، می‌تواند سازوکارهای متفاوتی داشته باشد و برای هر کدام، قوانین مختلفی وجود دارد.

 

 

 

شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی در واقع ابزارهایی برای ‌ایجاد ارتباط میان افراد هستند. با ‌این وجود، از آن‌ها می‌توان در جهت ترویج محتوا استفاده کرد. تنها باید توازن میان سرگرمی، ارائه اطلاعات مفید و همچنین ‌ترویج و تبلیغ خود را رعایت کنید. فیسبوک، توییتر، ‌اینستاگرام، یوتیوب، اسنپ چت و غیره همگی رسانه‌هایی عالی جهت تولید و انتشار محتوا هستند. نکته‌ی مهم‌ این است که محتوای‌ شما منطبق بر چهارچوب پلتفرمی ‌که در آن قصد انتشارش را دارید، باشد.

 

بازاریابی‌ ایمیلی

ایمیل یکی از بهترین راه‌ها برای ارتباط برقرار کردن با مخاطبین‌تان است. زیرا افرادی که در خبرنامه‌های ‌ایمیلی ثبت نام می‌کنند، تمایل دارند که با شما در ارتباط باشند و می‌توانید مطمئن باشید که پیام‌تان به آن‌ها می‌رسد. برای بهترین نتیجه‌گیری، همچنین می‌توانید لیست‌ ایمیل‌های مخاطبین‌تان را تقسیم بندی کنید تا برخی پیام‌ها را منحصرا برای مخاطبینی خاص ارسال کنید.

 

ترویج  غیر رایگان

تبلیغات کلیکی (PPC) به شما کمک می‌کند تا محتوای خود را در معرض دید مخاطبین هدف‌تان قرار دهید. از ‌این تبلیغات می‌توان در شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو، و دیگر وب‌سایت‌ها استفاده کرد. برای ‌اینکه سرمایه خود را هدر ندهید، می‌بایست در ابتدا، مخاطب را شخصیت‌شناسی صحیح کنید. هنگامی‌ که گروه مخاطب هدف مشخص شد، تبلیغ کلیکی می‌تواند نرخ بازگشت سرمایه بالایی داشته باشد.

 

چند منظوره کردن محتوا

هنگامی ‌که برای تولید محتوایی وقت زیادی صرف می‌کنید، بهتر است استفاده مجدد از آن در فرمت‌های دیگر را هم مدنظر قرار دهید.

باید تلاش کنید با صرف زمان کمتر، بیشترین بازخورد را از محتوای خود بگیرید و در صورت نیاز، آن را تبدیل به فرمت‌های دیگر کنید. به عنوان مثال، ممکن است پست وبلاگی که نوشته‌اید، در آینده ‌این امکان را داشته باشد که تبدیل به یک ‌اینفوگرافیک با کیفیت و یا حتی یک ویدئوی جذاب شود.

 

فرآیند تولید محتوا

 

فرآیند تولید محتوا

معمولا بازاریاب‌ها خیلی برنامه‌ی شلوغی دارند و وقت زیادی برای هدر دادن روی سیستم‌های ناکارآمد ندارند. به همین دلیل است که برای تمام فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند، سیستمی ‌طراحی کرده‌اند و از درست کار کردن آن مطمئن هستند تا در صورت لزوم، به طور متناوب از آن استفاده کنند. مثلا کمپین‌هایی که اجرا می‌کنند، از وبینارها و بازاریابی ‌ایمیلی گرفته تا نظرسنجی‌ها، سیستم‌های بازرایابی مطمئنی هستند.

 

از مراحل زیر برای تولید محتوا استفاده کنید:

 

1-تحقیقات سئو

شناخت شخصیت مخاطبین، به احتمال زیاد ‌ایده‌های فراوانی در مورد ‌اینکه پیرامون چه موضوعاتی بنویسید و همچنین نوع سولاتی که در ذهن مخاطبین وجود دارند، به شما می‌دهد. اکنون لازم است که اطمینان حاصل کنید ‌این ‌ایده‌ها در مقیاس وسیع‌تر و برای تعداد بسیار زیادتری از مخاطبین هم قابل اجرا هستند.

تحقیق سئو یا به عبارت دیگر، تحقیق در مورد کلمات کلیدی به شما ‌این امکان را می‌دهد که متوجه شوید کلمات و عبارات مد‌نظرتان چقدر در سطح ‌اینترنت جستجو می‌شوند و‌ آیا ارزش ‌این را دارند برای تولید محتوا بر روی آن‌ها متمرکز شوید یا نه.

یک روش مناسب برای تحقیق بر روی کلمات کلیدی، ‌ایجاد لیستی از سوالات احتمالی است که ممکن است کاربران بر اساس نیازهایشان در ذهن داشته باشند. مرحله بعد، تحقیق بر روی کلمات کلیدی موجود در‌این پرسش‌ها است تا به‌این موضوع پی ببرید که ‌آیا تعداد کاربرانی که آن‌ها را جستجو می‌کنند، برای سرمایه گذاری کافی است.

یک قانون کلی در مورد کلمات کلیدی ‌این است که باید روی کلماتی متمرکز شوید که دست‌یافتنی هستند، یعنی میزان جستجوی ماهانه‌ی آن‌ها و همچنین دشواری آن‌ها با اعتبار دامنه‌ی شما سازگاری داشته باشند. انتخاب کلمات کلیدی که میزان جستجوی بالایی (و در نتیجه‌ی میزان رقابت بالا) دارند در زمانی که شما تازه شروع به راه‌اندازی سایت خود و تولید محتوا کرده‌اید، نتیجه‌ی خیلی خوبی برایتان به همراه نخواهد داشت.

خوب است ‌اینجا در مورد اعتبار دامنه توضیح مختصری بدهیم. اعتبار دامنه‌ی شما به واسطه‌ی تعداد لینک‌های خارجی که به سایت شما ارجاع‌دهی می‌کنند ‌ایجاد می‌شود. برای رسیدن به‌این هدف، شما باید محتوای متنوعی در سایت‌تان داشته باشید، به طوری که بتوان به راحتی به بسیاری از آن‌ها لینک زد. به عبارت دیگر، هر چه محتوایی طولانی‌تر و باکیفیت‌تر تولید کنید، آسان‌تر می‌توانید در کلمات کلیدی پر جستجو رتبه بالایی کسب کنید.

بهترین پیشنهاد برای رسیدن به رتبه‌ی بالا، استفاده از کلمات طولانی‌تر long-tail))  با کمترین دشواری است (کمتر از 50) است.

راه‌های گوناگونی برای انجام تحقیق بر روی کلمات کلیدی وجود دارد:

  • ابزارهای مختلف مانند SEMRush و Moz Keyword Explorer را به کار بگیرید.
  • کلمه‌ی کلیدی مورد نظر خود را در موتورهای جستجو بنویسید و به پیشنهاداتی که به شما ارائه می‌دهد توجه کنید.
  • همچنین نگاهی هم به بخش جستجوهای مرتبط (related searches) بیاندازید.

 

2-‌ایده پردازی

پس از‌اینکه در مورد کلمات کلیدی به قطعیت رسیدید، باید در مورد‌ ایده‌های محتوایی خود به بحث و تبادل نظر بپردازید. تحقیقات نشان می‌دهد که بهترین روش برای طبقه بندی محتوا،‌ ایجاد خوشه‌هایی از موضوعات مختلف است که از طریق آنها می‌توانید صفحات ستون برای محتوای خود ‌ایجاد کنید که منطبق بر کلمات کلیدی‌تان هستند.

مدل خوشه‌ای برای مشورت و انجام بارش مغزی خیلی مناسب است، زیرا ساختار و الگویی برای پیروی ‌ایجاد می‌کند (همانند فرآیندهای بازاریابی که در قبل به آن اشاره شد). می‌توانید از موضوع اصلی‌تان برای‌ایجاد ستونی که به طور عمیق به موضوع می‌پردازد استفاده کنید. سپس،‌ این امکان برای شما فراهم می‌شود که محتواهای کوتاه‌تر مانند ‌اینفوگرافیک، پست وبلاگ و غیره تولید کنید.

در صورتی که با کمبود موضوع مواجه هستید، می‌توانید از کتاب‌هایی که مطالعه کرده‌اید استفاده کنید و یا تحلیلی که از سایت رقبا می‌کنید به کمکتان بیاید.

 

3- نوشتن

در‌ اینجا پیرامون فرآیند نوشتن صحبت می‌کنیم، ولی ممکن است شما در فرمت‌های دیگر مانند ویدئو یا پادکست قوی‌تر باشید. به هر‌ترتیب، تولید محتوا از دستورالعمل‌های ثابت و مشابهی پیروی می‌کند که به آن‌ها می‌پردازیم:

  • بر اساس شناختی که از مخاطبین خود پیدا کرده‌اید، بنویسید و لحن و عباراتی که مورد‌پسند آن‌ها است را به کار بگیرید
  • از عناوین، توضیحات متا و دیگر موارد جذاب که منجر به خوانده شدن مطلب‌تان توسط مخاطب می‌شود استفاده کنید. مزیت‌ها و مهم‌ترین ویژگی‌های محتوای خود را در عنوان ذکر کنید تا مخاطب متوجه شود به چه دلیلی باید مطلب شما را بخواند.
  • چیزی خاص و منحصر به فرد ‌ایجاد کنید. صرفا اطلاعاتی که از قبل در دنیای مجازی وجود داشته است را بازنویسی نکنید. بلکه از سبک و اسلوب خاص خود برای ارائه نقطه نظرات‌تان استفاده کنید.
  • بر روی یک مطلب متمرکز شوید و فقط همان را بسط دهید. مخاطب خود را با ارائه مطالب مختلف و غیر‌مرتبط سردرگم نکنید.
  • از لحنی طبیعی استفاده کنید و سعی نکنید مخاطب را با استفاده از کلماتی پرطمطراق تحت تاثیر قرار دهید. از زبان و لحنی که مخاطب می‌پسندند استفاده کنید.
  • شفاف و واضح بنویسید. ‌این مطلب را همواره در نظر داشته باشید که مخاطب باید بتواند با مطلب شما ارتباط برقرار کند. بنابراین از اصطلاحات و استعاره‌های عجیب استفاده نکنید.

 

4- ویرایش

روشی که از طریق آن شما نوشته‌های خود و دیگران را ویرایش می‌کنید تا حد بسیاری می‌تواند سلیقه‌ای باشد. ممکن است به محض تمام شدن کار، شروع به ویرایش کنید و یا اینکه کمی صبر کنید و چند بعد با نگاهی جدید به آن‌ها رجوع کنید. ‌این امکان نیز وجود دارد که روی دستور زبان حساسیت زیادی به خرج دهید و یا بیشتر علاقه مند به نوشته‌های خودمانی و غیررسمی ‌باشید.

به هر حال، جهت بهبود و اصلاح محتوای خود، نکاتی وجود دارند که باید مد نظر داشته باشید، از جمله محتوا، لحن، زبان گویا، جملات کوتاه و وجود فضای سفید زیاد. همچنین خوب است یک همکار یا مدیر داشته باشید که کارتان را مورد ارزیابی قرار دهد.

 

5- بارگذاری

پس از آماده شدن محتوا، باید آن را در محلی قرار دهید که در دسترس افراد باشد. سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) بسترهایی هستند که با کمک آن‌ها می‌توانید محتوای دیجیتال خود را در معرض دید مخاطبین قرار دهید.

از مزیت‌های استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا ‌این است که آن‌ها، محتوای شما را به طور یکپارچه در محلی معین قرار می‌دهند. و سپس می‌توانید آن را به یک صفحه‌ی لندینگ در پست وبلاگتان لینک بزنید. علاوه‌براین، می‌توانید نتایج و بازخورد محتوای تولید شده برای یک کمپین را از طریق آن‌ها مشاهده کنید. CMS‌ ها به شما در داشتن یک سیستم منسجم بازرایابی محتوایی کمک می‌کنند.

 

6- انتشار

گرچه انتشار محتوا ممکن است ساده به نظر برسد، اما نکاتی پیرامون آن وجود دارد که باید بدانید. به عنوان مثال، دانستن ‌این مطلب که چه زمانی باید محتوای خود را منتشر کنید، بلافاصله پس از تولید و یا در زمانی مناسب.

اگر به تازگی شروع به تولید محتوا کرده‌اید، ممکن است انتشار آنی مطالب، بازخورد مطلوبی که به دنبال آن هستید را به همراه نداشته باشد. و بهتر است خود را متعهد به یک زمان‌بندی تولید محتوا کنید و مثلا هر چهارشنبه یک مطلب منتشر کنید. بدین ‌ترتیب مخاطبین‌تان می‌توانند انتظار رسیدن مطلب جدید داشته باشند.

همچنین، مطابق با‌ ترند‌ها و رویدادهای پرمخاطب محتوای خود را منتشر کنید. به عنوان مثال، بدانید که در حال حاضر برای جامعه هدف شما چه چیزی جالب توجه است و بر همین اساس مطلب ارائه کنید.

یک سیستم مدیریت محتوا می‌تواند به شما‌ این امکان را بدهد که محتوای خود را برای زمانی معین در‌ آینده در صف انتشار قرار دهید.

 

ایجاد برنامه ی تولید محتوا

موفقیت محتوای شما تا حد زیادی متکی به توانایی‌تان در متناسب سازی آن با رسانه‌ای است که قصد انتشارش در آن را دارید. یک نسخه‌ی واحد برای انتشار محتوا در رسانه‌های مختلف وجود ندارد.

محتوای شبکه‌های اجتماعی با محتوای وبلاگ و همچنین وب‌سایت فرق می‌کند. پس نیاز است که بدانید چگونه تولیدات محتوایی خود را با نوع کانال دسترسی مخاطب به آن‌ها تطبیق دهید.

بیاید با هم نگاهی به برخی دستورالعمل‌ها در مورد انتشار محتوا در پلترفرم‌های مختلف بیاندازیم.

 

 

محتوای شبکه‌های اجتماعی

تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی یک هنر است و واقعا ارزش وقتی که برای آن صرف می‌کنید را دارد، زیرا حدودا 2.6 میلیارد کاربر در سراسر جهان بر روی شبکه‌های اجتماعی وجود دارند. و افرادی که شما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند به احتمال زیاد، مشتریانی بالقوه هستند، زیرا شما را دنبال می‌کنند و‌این نشانگر علاقه‌ی آن‌ها به پیامی ‌است که شما در حال منتقل کردنش هستید. بنابراین، از‌این مخاطبینی که با محتوای شما ارتباط خوبی برقرار می‌کنند باید نهایت استفاده را بکنید.

به برخی از نکات پر اهمیت برای انتشار محتوا در معروف‌ترین شبکه‌های اجتماعی در ادامه اشاره می‌کنیم.

از فیسبوک می‌توان برای‌ ایجاد گروه‌هایی در جهت به اشتراک‌گذاری محتوا در مقیاس وسیع در صفحات فیسبوک استفاده کرد و بهترین روش هم به اشتراک‌گذاری پرسش و ویدئو برای کسب بیشترین بازدید است.

اینستاگرام بهترین بستر برای نشر تصاویر باکیفیت و ویدئوهای کوتاه با توضیحات مختصر است. می‌توان از هشتگ‌ها به خوبی در‌این پلتفرم استفاده کرد، مادامی ‌که به موضوع و نوع کسب‌وکارتان مرتبط باشند. استوری‌های ‌اینستاگرامی ‌نیز برای درگیر کردن مخاطبین می‌توانند بسیار موثر عمل کنند، از نظرسنجی‌های کوتاه گرفته تا سوالات و ویدئوهای زنده.

یوتیوب حدود 1.3 میلیارد کاربر دارد. کاربران ‌این سایت بیشتر ویدئوهای آموزشی، معرفی محصولات و ویدئوهای افراد معروف را می‌پسندند.

بهترین استفاده از توییتر را می‌توان برای ‌ایجاد پیام‌های کوتاه، هشتگ‌های مرتبط و ریتوییت کردن داشت. همچنین پاسخ دادن به نظرات کاربران نیز قطعا در جلب نظرشان موثر است.

 

محتوای سایت

محتوای وب‌سایت باید متمرکز بر سه بخش باشد: شخصیت مخاطب، کلمات کلیدی هدف و راه‌حل شما. درست همانند محتوای وبلاگ‌تان، محتوای سایت هم باید بازدیدکنندگان را به سبک و سیاقی منسجم و طبیعی به سمت محصولات یا خدمات شما هدایت کند.

اما باید مراقب باشید که تمرکز بازدیدکنندگان را با استفاده نامناسب از شبکه‌های اجتماعی و دیگر عناصر غیر مرتبط، مخدوش نکنید. به محض ‌اینکه موفق شدید مشتریان بالقوه جذب کنید، باید هر کاری می‌توانید انجام دهید تا آن‌ها را در وب‌سایت‌تان نگه دارید و‌این کلیدی‌ترین موضوع برای تولید محتوای وب سایت است

 

محتوای وبلاگ

هدف محتوای وبلاگ، پشتیبانی از کسب‌وکارتان از طریق جذب کاربران‌ اینترنت و مشتریان بالقوه است. محتوای وبلاگ منبعی رایگان از اطلاع است که شاید مستقیما به فروش مرتبط نباشد، اما نباید قدرت یک مقاله‌ی درجه‌یک وبلاگ را در افزایش درآمد یک کسب‌وکار نادیده گرفت. تحقیقات ‌این موضوع را تایید می‌کنند که شرکت‌هایی که به تولید محتوا می‌پردازند، ‌ترافیک و مشتریان بالقوه بیشتری به سمت خود جذب می‌کنند.

 

تجزیه و تحلیل محتوا

گام نهایی و می‌توان گفت مهم‌ترین گام در تولید محتوا، تجزیه‌وتحلیل محتوای خود است. بدون در دست داشتن مدرک و داده، نمی‌توانید پی ببرید که کدام بخش از کار به خوبی نتیجه داده است و چگونه باید دیگر بخش‌ها را ارتقا داد.

داده‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها برای تحلیل محتوای خود استفاده کنید. اهدافی که می‌خواهید از طریق محتوا به آن‌ها برسید می‌توانند در تعیین ‌این شاخص‌ها به شما کمک کنند.

در پایین، برخی از ‌این شاخص‌های مهم را می‌توان بر شمرد:

  • بازدید از صفحات: تعداد کاربرانی که از محتوای شما بازدید می‌کنند.
  • ترافیک طبیعی: میزان ‌ترافیکی که از طرف موتورهای جستجو به سمت سایت شما می‌آیند.
  • نرخ پرش: درصد بازدیدکنندگانی که پس از بازدید از یک صفحه از وب‌سایتتان، آن را‌ ترک می‌کنند.
  • نرخ تبدیل: درصد بازدیدکنندگانی که جذب فراخوان‌های عمل در سایت‌تان می‌شوند.
  • نرخ مشارکت: تعداد افرادی که از طریق لایک، اشتراک‌گذاری، نظر‌دهی و دیگر روش‌ها با محتوای شما ارتباط برقرار می‌کنند.
  • رشد مخاطبین: ثبت‌نام‌کنندگان و مشتریان بالقوه‌ای که به واسطه‌ی محتوای شما ‌ایجاد شده اند.

 

شروع به تولید محتوا کنید

تولید محتوا، فرآیندی زمان‌بر است و تاثیری شگرف بر مخاطبین شما خواهد داشت. وقتی فرآیند تولید محتوای‌تان به سرانجام برسد، قطعا قادر خواهید بود که نه تنها در جلب رضایت مخاطبین‌تان موفق ظاهر شوید، بلکه کسب‌وکارتان را هم گسترش دهید.

 

برای آشنایی با دیگر مفاهیم پایه ای بازاریابی، با ما در آکادمی محک همراه شوید.

 

منبع: Hubspot

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *